Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BAYTUR, TÜRK CUMHURİYETLERİ VE ORTADOĞU’NUN TÜRKİYE AYAĞI OLMAK İSTİYOR

BAYTUR, TÜRK CUMHURİYETLERİ VE ORTADOĞU’NUN TÜRKİYE AYAĞI OLMAK İSTİYOR

BAYTUR, TÜRK CUMHURİYETLERİ VE ORTADOĞU’NUN TÜRKİYE AYAĞI OLMAK İSTİYOR03.02.2012

Dünyanın içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi süreçte yaşanan gelişmeleri çok iyi değerlendirmek gerektiğini belirten Baytur Transport İş Geliştirme Sorumlusu Deha Karaahmetoğlu, “Avrupa’da yaşanan ekonomik krizin lojistik sektörünü etkilemesi mümkün. Ancak biz şirket olarak bu yıl iş hacmimizde herhangi bir düşüş beklemiyoruz. Çünkü çalıştığımız ülkelerin hiçbiri dünya finans sistemine entegre değil. Orta Doğu pazarı aktif olarak çalıştığımız ve ilerisi için beklentilerinizin üst seviyede olduğu pazarlardan biri” diye konuştu.

Baytur Transport’un müşterilerine sunduğu hizmetleri ve faaliyet alanlarını öğrenebilir miyiz?
 
Üç yıl önce kurulan bir firma olmamıza rağmen, özellikle İran hattında büyük bir iş potansiyeline sahibiz. Baytur, gelişen ve büyüyen Orta Doğu ülkelerinin bir Türkiye ayağı diyebiliriz. Çünkü yarattığı yenilikler ve getirdiği çözümlerle müşterisinin güvenini kazandı. Baytur, geniş acente ağı ve alternatif taşıma seçenekleri ile piyasa koşullarına uygun güvenli bir hizmet sağlamayı amaçlıyor. İran ve Kazakistan odaklı tüm Orta Doğu üzerinde domine olabilen Baytur Transport, en çetin hava koşulları ve siyasi belirsizliği hakim olduğu kentlerde, bünyesindeki acenteler sayesinde oluşabilecek herhangi bir aksi durum karşısında olaya müdahale edebilecek yeteneğe sahip.
Lojistik sektöründe hizmet kalitesini üst seviyeye taşımanın ve hizmette farklılık yaratmanın olmazsa olmazı nedir?
 
Müşterinizle olan iletişiminiz sağlam temeller üzerine kurulu ise hizmet kaliteniz de artar. Bunun yanında karşılıklı güven unsuru da önemli bir konu.
Türkiye ve dünyadaki lojistik sektörünü kıyaslarsanız, ülke olarak ne durumdayız. Baytur olarak lojistik sektöründe kendinizi nerede görüyorsunuz?
 
Türkiye’nin, dünyanın birçok ülkesine kolay ulaşılabilen bir noktada bulunması bizi birçok alanda avantajlı kılıyor. Bunlardan birisi de lojistik sektörü. Türkiye’nin jeopolitik önemi ve gittikçe artan konjonktürel yapısı, ülkemizin yeni pazarla hızla açılabilmesini, hesaplı ve çözüm odaklı hizmetler sunabilmesini kolaylaştırdı. Türkiye’nin bulunduğu bu konum ve konjonktürel süreci itibariyle gelecekte dünyanın lojistik merkezi olma yolunda ilerlediğini söyleyebilirim.
Sektör aktörleri, 2012 için temkinli olunması gereken bir yıl olduğu üzerinde duruyor. Bu ifadeye katılıyor musunuz? Baytur, 2012’den neler bekliyor? Hedef ve beklentilerinizi paylaşır mısınız?
Dünyadaki gelişmeleri çok iyi değerlendirmek gerekiyor. Büyük aktörler dediğimiz gruplar Avrupa odaklı çalışan kitlelerden meydana geliyor. Bizim buradaki rolümüz Avrupa odaklı çalışanlara oranla biraz farklı. Çünkü çalıştığımız ülkelerin hiçbiri finansal küresel sisteme entegre değil. Bu da yaşanan büyük kitlesel sermaye hareketlerinin toplam üretime etkisinin minimum oranda kalmasına neden oluyor. Bu bağlamda Orta Doğu’da yaşanan yeni büyüme sürecinden umutluyuz. Gerek Irak gerekse İran gibi totaliter rejim sonrası kalkınma hareketleri içinde olan ülkeler gerekse, sosyalizmden evirilip bağımsız bir liberal ekonomik sürece adım atan Türk Cumhuriyetleri, gelecek süreçte bizim için iyi birer iş partneri olmaya adaylar.
Kaynak:Hizmetix
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr