Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / MARS LOGİSTİCS BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

MARS LOGİSTİCS BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

MARS LOGİSTİCS BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR 17.01.2012

Kara, hava, deniz ve demiryolu nakliyesi, fuar ve etkinlik lojistiği, proje taşımacılığı, gümrükleme, sigorta, depolama ve diğer tüm lojistik hizmetleri alanında uzmanlaşan Mars Logistics, 2012 yılında yüzde 20’lik bir büyüme ve 245 milyon doların üzerinde bir ciroya ulaşmayı hedefliyor.

Hedeflerine ilerlerken 40 bin metrekarenin üzerinde depo yatırımı ve 500 adet TIR’dan oluşan filolarında da yüzde 20’lik bir büyüme öngördüklerini ifade eden Mars Logistics Genel Müdür Yardımcısı Ali Tulgar, Türkiye Lojistik sektörünün 2012’de normal büyüme trendine girerek yüzde 10’luk bir büyüme gerçekleştireceğini düşünüyor.

KRİZ FIRSAT OLMAYABİLİR

2011 yılının ilk 10 ayında Türkiye ihracatının yüzde 47’si Avrupa birliği ülkelerine gerçekleştirildi. Avrupa’yı etkileyen tüm krizlerin Türkiye dış ticaretine doğrudan etki yapacağını belirten Tulgar, 2012’de lojistik sektöründe özellikle rekabet ortamının daha da artacağını vurguluyor.

2012’de Avrupa’daki iç taşıma ve depolama maliyetlerinin de artış göstereceği tahmin ediliyor. Türk lojistik sektörünün ciddi bir maliyet baskısı altına gireceğini düşünen Ali Tulgar, “2011’de Avrupalı lojistik firması mali açıdan sıkıntılı dönem geçirdi. Finansal anlamda sıkıntılı bu firmalarla birleşme veya satın almaların ciddi mali riskler taşıdığını ve bir fırsat olarak düşünülmemeli” diyor.

75-100 YENİ ELEMAN ALACAK

Mars Lojistik Uluslararası Taşımacılık Depolama Dağıtım, Mars Hava ve Deniz Kargo ve Mars Sigorta şirketlerinden oluşan Mars Logistics'in, merkez İstanbul Yenibosna, Ambarlı ve Tuzla olmak üzere Bursa, İzmir, Adana, Ankara, Mersin, Atatürk Havalimanı, Adnan Menderes Havalimanı ve Esenboğa Havalimanı’nda şubeleri bulunuyor.

Verimliliği hep ön planda tuttuklarını ve insan kaynaklarının verimli olarak kullanılmasının kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Tulgar, 2012 yılı içinde de büyüme hedeflerine paralel olarak 75-100 yeni eleman alımı planladıklarını söylüyor. Mars Logistics, 750’nin üzerinde profesyoneli ile hizmet veriyor.

LOJİSTİK FİRMALARI BÜYÜYECEK

2012 senesi için Türkiye’nin büyüme hızı en son yüzde 4 olarak güncellendi. Birçok gelişmiş ülke, bu rakamın çok altında bir büyüme sergileyecek. Lojistik sektörünün ise krizlere rağmen firmaların giderek daha fazla kendi bünyelerindeki işleri outsource etmeleri nedeniyle büyümeye devam etmesi bekleniyor. Bunun en büyük kanıtı olarak da son zamanlarda sadece çok uluslu veya büyük firmaların değil giderek daha fazla orta ölçekli firmanın da ihale boyutunda lojistik hizmet sağlayıcı arayışına girmesi gösteriliyor.

MASTER PLAN ŞART

Küresel ekonomi içinde giderek daha önemli bir rol almaya başlayan Türkiye’nin ciddi anlamda bir lojistik master plana ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Ali Tulgar’ın, bu konudaki görüşleri ise şöyle: “2023 senesinde 500 milyar dolar ihracat hedefleyen ülkemizde, bu hedeflerimize ulaşmak için lojistik sektörünün zayıf yönleri ve altyapı eksikliklerinin net olarak tespit edilip, nasıl iyileştirilmesi gerektiğinin planlanması gerekiyor. Gelişmiş ülkelerin lojistik sektörleri ile kıyaslamalar yapmak gerekiyor. Lojistik sektöründeki tehditlerinin tespit edilip, kaldırılması ve önlenmesi için hem sektör içinde hem de hükümet bazında planların oluşturulması ve hayata geçirilmesi şart. Kara, hava, deniz ve demiryolu taşımacılıkları tüm yönleri ile tekrar gözden geçirilmeli.”

Kaynak:Transport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr