Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / SURİYE RO-RO İLE GEÇİLECEK

SURİYE RO-RO İLE GEÇİLECEK

SURİYE RO-RO İLE GEÇİLECEK16.01.2012

Ortadoğu ülkelerine giden Türkiye plakalı tırların Suriye geçişlerinde yaşadığı sıkıntılar üzerine yapılan çalışmalar neticesinde Marmara Denizi'nde Ambarlı - Bandırma hattında 2 adet RO-RO gemisi ile taşımacılık yapan İstanbullines A.Ş, Şubat ayı içerisinde Mersin - Iskenderiye arasında RO-RO seferlerine başlıyor.

Seferler  Salı, Perşembe ve Cumartesi akşamları saat 22:00’de  karşılıklı olarak Mersin ve İskenderiye’den yapılacak. Hatta konulacak olan  RORO gemileri  100 TIR kapasiteli olup  Suriye’den transit olarak geçen Türkiye plakalı  TIR’ların tamamını taşıyacak.

Şubat ayı başında başlayacak olan seferlerin Mısır ayağı, aynı  zamanda Istanbullines’ın ortağı olan Suudi Arabistan kökenli  Nesma Holding’e bağlı Namma  Denizcilik Şirkerti tarafından yapılacak.  İskenderiye’ye deniz yoluyla gidecek olan TIR’lar oradan Mısır’ın  Safaga limanına kara yoluyla gidecek Safaga limanından ,  Suudi Arabistan’ın Dıba limanına geçerek bütün körfez ülkelerine buradan dağılacak.  Mısır _ Suudi Arabistan geçişi , halihazırda burada çalışmakta olan Namma Denizcilik Şirketi’nin RO-RO gemileri ile sağlanacak. Tırların Mısır geçişinin sigortası ve diğer işlemleri Namma Denizcilik tarafından yapılacak.

Türkiye – Mısır - Suudi  Arabistan ve diğer körfez ülkelerini bağlayacak olan deniz koridorunun Türkiye’nin tıkanma noktasına gelen  Ortadoğu taşımalarına önemli bir alternative olması bekleniyor.
 
Kaynak: Transmedya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr