Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / “TÜRK LOJİSTİK KÖYÜ” KURULUYOR

“TÜRK LOJİSTİK KÖYÜ” KURULUYOR

“TÜRK LOJİSTİK KÖYÜ” KURULUYOR23.12.2011
Cebeci Grup ve Bordemir’in ortak yatırımı ile İzmit Köseköy’de 800 bin metrekare arsa üzerinde, 56 bağımsız bölümden oluşan Türkologi (Türkiye Lojistik Köyü) kuruluyor.

Lojistik köylerin hayata geçirilmesinin bulundukları ülkenin ticaret hacmine ve ekonomik gelişimine önemli katkı sağladığını vurgulayan yatırımcı firma yetkilileri, Türkologi projesi ile ilgili şu açıklamalarda bulunuyor: “İzmit, Marmara bölgesinin ve Türkiye’nin en önemli sanayi ve depolama alanlarının bulunduğu bir bölge. Bölgenin en önemli avantajları, İstanbul’a yakınlığı, TEM, E-5 gibi önemli uluslararası karayollarının kesişim noktasında olması, hava, deniz ve demiryolları gibi ulaşım çeşitliliğinin merkezinde. Türkiye Lojistik Köyü; 800.000 m2 arsa üzerine kurulan projemizde 350,000 m2 kiralanabilir depo ve ofis alanları bulunuyor. 3.000 m2 ile 40.000 m2 arasında değişen büyüklüklerde 56 bağımsız bölüm mevcut. Lojistik köylerde olması gereken ve kombine yük taşımacılığı için gerekli tüm sosyal donatı ve ihtiyaçlar bir arada planlandı.  Bu avantajları en iyi şekilde değerlendirmek adına, ülkemizin en modern yük taşımacılığı merkezi olan Türkiye Lojistik Köyü’nü ülkemize kazandırmaktan dolayı mutluyuz.”

Türkologi yetkilileri bölgenin ve lojistik köylerin önemini ise şu şekilde sıralıyor: Yük taşımalarıyla ilgili ticari faaliyetlerin bir araya toplanması; Araç, insan gücü ve depo kullanımının en ekonomik hale gelmesi; Taşıma maliyetlerinin azalması ve toplam iş hacminde artış lojistik faaliyetlerdeki tüm yardımcı hizmetleri içinde barındırması; Şehir merkezlerine, havaalanı ve limanlara yakınlık; Ulaşımı ve trafiği son derece kolay olması; Kamyon ve tır trafiğinin serbestliği; Kamyon, tır için park ve manevra alanlarına sahip olması; Depolarda çok sayıda yükleme, boşaltma rampalar bulunması alt yapı sistemlerinin çok iyi şekilde dizayn edilmesi.

Türkologi’nin genel özellikler
 
-Uluslararası A sınıfı standartlarına uygun depo ve ofis alanları
-24 saat kullanım imkanı, merkezi güvenlik, yangın ihbarı ve uyarı sistemleri
-Kombine yük taşımacılığı için tüm ihtiyaçlar (depo alanları, yönetim ve sosyal hizmetler, gümrük ve park alanları) bir arada sunuluyor
-Deprem yönetmeliğine uygun tek katlı betonarme yapılar
-22 metre aks aralığı ve 11.80 cm net iç yükseklik
-Ofis ve depo alanlarında yangın ihbar ve uyarı sistemi
-Depo alanlarında yüksek taşıma kapasiteli beton zemin
-Isı yalıtımlı sandviç panel çatı ve cephe sistemleri
-Her depo alanı için yeterli yükleme ve boşaltma rampaları
-Depo için gerekli araç manevra mesafesi ve park alanları
-Depo ve haberleşme sistemleri için gerekli teknik alt yapı
-Kapalı devre kamera sistemleri ile güvenlik kontrolü

Kaynak: Perşembe Rotası

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr