Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ALTERNATİF GÜZERGAHLAR DEVREYE ALINIYOR

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR DEVREYE ALINIYOR

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR DEVREYE ALINIYOR19.12.2011

Türk Ro-Ro gemilerinin Mısır seferlerine başlamalarına ilişkin düzenlemeler tamamlandı. Ro-Ro gemileri ile Mısır'a gelecek Türk TIR'larının buradan Körfez ülkelerine geçişleri sağlanacak.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk Ro-Ro gemilerinin Mısır seferlerine başlamalarına ilişkin düzenlemelerin tamamlandığını, Ro-Ro gemileri ile Mısır'a gelecek Türk TIR'larının buradan Körfez ülkelerine geçişlerinin başlatılmasının önünün açıldığını açıkladı.

Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İskenderiye Limanı'nın Ro-Ro gemileri için hazır hale getirildiği, uygun rıhtım ve park alanları tahsis edildiği, gümrük giriş ve transit işlemlerinin süratle tamamlanması için gerekli tedbirlerin alındığı belirtilerek, Limana gelecek araçların 6 saat içinde tüm işlemlerinin tamamlanarak çıkış yapmalarının sağlanacağı ifade edildi.

Ürdün taşımaları için Nuweib, Suudi Arabistan için Safaga Limanları kullanılacak

Ürdün taşımaları için Nuweiba (Süveyş Körfezi), Suudi Arabistan taşımaları için de Safaga (Kızıldeniz) limanlarının kullanılabileceğinin belirlendiğini kaydeden Bakan Çağlayan, "Görüşmeler sırasında aynı zamanda İskenderiye Limanı'ndan ayrılacak araçların karayolu güzergahları belirlendi. Araçların oluşturacakları konvoyların Ürdün taşımaları için Mısır'ın Süveyş Körfezinde bulunan Nuweiba Limanı'na ve buradan Ro-Ro ile Akabe Limanı'na, Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri taşımaları için Kızıldeniz'de bulunan Safaga Limanı'na ve buradan Duba Limanına gitmeleri planlandı.

Ro-Ro gemileri Mısır seferlerine başlıyor

Saha incelemeleri ve liman yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından, Bakanlığım ile Mısır Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan Toplantı Tutanağı kapsamında; Ro-Ro gemilerimizin bugünden itibaren Mısır seferlerine başlamalarına ilişkin düzenlemeler tamamlandı.

Ro-Ro gemileri ile Mısır'a gelecek TIR'larımızın bu ülke üzerinden Körfez ülkelerine ve diğer ülkelere geçişlerinin, Mısır'ın mevcut kanun ve kurallarına uygun olarak başlatılmasının önü açıldı.

Ayrıca İki ülke heyetleri arasında yapılacak teknik görüşmelerle, en geç 2012 Ocak ayı ortasına kadar, Mısır transit geçişlerinde sağlanacak kolaylıkların taahhüt altına alınması ve uygulanacak tavizli ücretlerin belirlenerek uygulamaya konulması kararlaştırıldı" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr