Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / TRACECA, VISUM PROJESİNİ TAMAMLADI

TRACECA, VISUM PROJESİNİ TAMAMLADI

TRACECA, VISUM PROJESİNİ TAMAMLADI12.12.2011

TRACECA Türkiye Ulusal Sekreterliği'nce yürütülen bir AB Projesi kapsamında Ankara'da verilen “Ulaştırma Modellemesi ve Yatırım Analizleri” eğitimlerine katılan temsilcilerine sertifikaları Dr. Barış Tozar tarafından verildi.

“AB ve Komşu Ülkeleri ve Orta Asya Ülkeleri Arasında Ulaştırma Diyalogu” isimli AB projesi kapsamında AB Proje uzmanları tarafından verilen iki ayrı eğitime kurum ve kuruluşlardan toplam 14 kişi katıldı. 5 gün süreli kursları başarıyla tamamlayan toplam 14 kişiye sertifika verilirken, bu eğitimlere katılan temsilcilerden bundan sonra gerekli görüldüğü durumlarda AB Komisyonu tarafından yararlanılabileceği ifade edildi. 

TRACECA Ulusal Sekreteri Dr. Barış Tozar, proje kapsamında yaklaşık 2,5 yıl sureli bir çalışma yürüttüklerini ve bu çalışma sonucu hazırlanan Trafik Modellemesi yazılımının ve data giriş sürecinin tamamlandığını bildirdi.

Dr. Tozar, 24 Kasım 2011 tarihinde Bükreş'te yapılan TRACECA 9. Bakanlar Toplantısında VISUM programının TRACECA Türkiye Ulusal Sekreterliğine teslim edildiğini ve önümüzdeki günlerde bu programdan tüm ilgili kurum ve kuruluşların yararlanabileceğini ifade etti.
Yazılım ve sistemin kullanılabilmesi için gerekli VISUM Eğitimlerinin tamamlandığı ve VISUM yazılımında trafik akışının gösterilmesi, güzergah ve taşıma modu eklenmesi, trafik durum ve planlama bilgisi girilmesi konularını kapsayan trafik modelleme eğitiminin, son derece yüksek bir maliyete sahip olduğunu ancak Türkiye’nin bu eğitimi ücretsiz olarak aldığını ifade etti. 

TRACECA Türkiye tarafından gerçekleştirilen VISUM projesiyle, bölgesel veya lokal olmak üzere tüm trafik akışı, ileriye dönük planlama seneryoları, çevre bölge ve alternative güzergahlardaki son durum ve ulaştırma modları arasındaki rekabet bir ekranda ve istenildiğinde tüm ayrıntısı ile görülebilecek. Özellikle geleceğe dönük rekabetçi güzergah planlamaları ve yatırım planlamalarında kullanılabilecek olan yazılımın Türkiye'de bir ilk olduğu belirtildi.,

Kaynak: Ulasımonline

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr