Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / THY, IAE MOTORLU UÇAĞINI TESLİM ALDI

THY, IAE MOTORLU UÇAĞINI TESLİM ALDI

THY, IAE MOTORLU UÇAĞINI TESLİM ALDI23.09.2011

Türk Hava Yolları (THY), Airbus'ın Türkiye'deki 100'üncü IAE motorlu uçağını törenle teslim aldı.

Airbus'ın dar gövdeli uçaklarında kullanılan ve THY ile birlikte Türkiye'de 5 ayrı havayolu şirketinde de bulunan Internhational Aero Engines (IAE) firması tarafından üretilen V2500 modeli motorlu Türkiye'deki 100'üncü uçağın THY tarafından teslim alınması nedeniyle THY Teknik AŞ hangarında bir tören düzenlendi.

THY Teknik AŞ Genel Müdürü İsmail Demir, törende, dar gövdeli Airbus uçakları için IAE firması tarafından üretilen V2500 motorlu 100. uçağın filoya katılmasını kutladıklarını belirterek, geçen ay THY'ye katılan 65. uçağın V2500 tipi motora sahip olduğunu kaydetti. IAE şirketi tarafından üretilen V2500 tipi motorların ilk olarak, 2005 yılında THY filosunda kullanılmaya başlandığını dile getiren Demir, bu motorların, Airbus A319, A320 ve A321 tipi dar gövdeli uçaklarda kullanıldığını THY ile birlikte dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinin de bu motorları kullandığını kaydetti.

Demir, V2500 tipi motorların düşük yakıt tüketimi ile yüksek performans sağlaması nedeniyle THY filosu tarafından ve birçok havayolu şirketi tarafından tercih edildiğini söyledi.
Demir, "THY, en iyilerle çalışmış bir şirket olarak, kendisini en iyiye doğru taşıyacak adımları atmakta kararlı olarak, yoluna devam ediyor. THY, sadece Avrupa'nın değil, dünyanın en iyi havayolu şirketlerinden birisi olmak için yürümekte, bu yürüyüşte de IAE gibi şirketlerin teknik desteği bize önemli katkı sağlayacaktır. Hayırlı olsun" dedi.

IAE Genel Müdür Yardımcısı James Guilliano da Tükiye'de IAE şirketi tarafından üretilen motorlara büyük bir ilgi olduğunu belirterek, THY'nin IAE şirketinden V2500 tipi motoru aldığı için çok mutlu olduklarını kaydetti. Guilliano, "THY, 150 değişik ülkeye uçarak, ülkeler arasında önemli bir bağ kuruyor. Şirketimiz gerek motor kalitesi ve dayanıklılığı gerekse, satış sonrası hizmet konusunda en iyi hizmeti vermektedir. Küresel bir havayolu şirketi olan THY'nin, bizim ürettiğimiz motorları tercih etmesinden gurur duyuyoruz, hayırlı olsun" dedi.
Guilliano, IAE şirketinin Airbus 320 ailesi için ürettiği V2500 motorlarının en gelişmiş teknolojiyi uyguladığını ve bu teknolojiyi geliştirmeye devam ettiklerini kaydetti. Motorların en büyük özelliğinin dayanıklılığı ve güvenilirliği olduğunu vurgulayan Guilliano, ikinci özelliğinin yakıt tüketiminde gözle görülür tasarruf sağlaması olduğunu kaydetti. Bu tip motorların yakıt tüketiminde yüzde 3 oranında tasarruf sağladığına işaret eden Guilliano, yakıt tüketiminin az olması nedeniyle bu motorların çevreci olduğunu ve çevreyi daha az kirlettiğini sözlerine ekledi.

Törene, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Ahmet Aydın ile sektör temsilcileri katıldı.

Uçak koltuk üretimi için yeni ortak

Öte yandan Türk Hava Yolları A.O, iştiraki Uçak Koltuk Üretimi Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye Assan Hanil Otomotiv San. ve Tic. A.Ş'nin yüzde 50 pay ile ortak olduğunu duyurdu.

Türk Hava Yolları tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, "Assan Hanil Otomotiv San. ve Tic. A.Ş'nin Ortaklığımız iştiraki 'Uçak Koltuk Üretimi Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye yüzde 50 pay ile ortak olmasına ilişkin Ortak Girişim Sözleşmesi bugün itibariyle imzalanmıştır" denildi.

Kaynak: Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr