Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / TÜRKİYE’DEN FAS’A İLK DİREKT SERVİS

TÜRKİYE’DEN FAS’A İLK DİREKT SERVİS

TÜRKİYE’DEN FAS’A İLK DİREKT SERVİS06.09.2011

Arkas Line ve Tarros SPA, İstanbul ve Mersin uğraklı Great Pendulum Service (GPS) ile Türkiye’den Fas’a ilk direkt konteyner hat servisini veriyor.

Arkas Line ve Tarros SPA, Türkiye’den Fas’a ilk direkt konteyner taşıma servisini (Great Pendulum Service) haftalık ve düzenli olarak 4 gemiyle gerçekleştiriyor. Afrika’nın Atlas Okyanusu ve Akdeniz’e kıyısı olan tek ülkesi Fas ile Türkiye arasında bugüne kadar doğrudan deniz taşımacılığı bulunmuyordu. Aynı zamanda Arkas’ın ofisinin de bulunduğu Fas’a, Arkas Line ve Tarros SPA’nın birlikte sunduğu bu direkt servis iki ülke arasında ticaret yapan müşteriler için önemli avantajlar yaratıyor. Great Pendulum Servis (GPS), müşterilere transit sürelerinin kısalması sebebiyle zaman tasarrufu yaratırken, direkt olması nedeniyle maliyet avantajı ve güvenli taşıma sağlıyor.

GPS’nin ihracat rotası İstanbul-Mersin-İskenderiye- Napoli-La Spezia-Kazablanka ve Setubal’ı; ithalat rotası ise Kazablanka-Setubal-La Spezia-Salerno-Pire- Selanik-Mersin ve İstanbul’u izliyor. Konteyner gemileriyle İstanbul ve Mersin’den ihraç edilen ürünler direkt olarak Mısır, İtalya, Fas ve Portekiz’e ulaştırılabilirken, Yunanistan, Portekiz, İtalya ve Fas’tan alınan ithalat yükleri de Türkiye’ye taşınıyor.

Türkiye’den Fas’a ihraç edilen ürünler; demir-çelik, otomotiv ve yan sanayi ürünleri, sentetik ve suni lifler, makineler, elektrikli makineler, demir çelik eşyalar ve pamuk’tan oluşurken, ithal edilen ürünler arasında anorganik kimyasallar, demir çelik, elektrikli makineler, tekstil ürünleri, kurşun ve kurşun ürünleri yer alıyor.

Kaynak: Perşembe Rotası

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr