Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / FORWARDERLARIN DEV BULUŞMASI SİNO ŞANGAY’DA

FORWARDERLARIN DEV BULUŞMASI SİNO ŞANGAY’DA

FORWARDERLARIN DEV BULUŞMASI SİNO ŞANGAY’DA23.08.2011

Geçen yıl Hong Kong'da düzenlenip 132 ülkeden 1600 delegenin katılımı ile gerçekleşen Sino Uluslararası Freight Forwarderlar Konferansı, bu yıl kapılarını Şangay'da açıyor. Türkiye'den birçok güçlü forwarderın da her yıl kaçırmadan takip ettiği 8. Sino Uluslararası Freight Forwarderlar Konferansı, bu yıl 26- 29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Shanghai Pudong Expo Center'da düzenlenecek bu dev etkinlik kapsamında gerçekleşen “birebir görüşme toplantıları” ile birlikte forwarderlar işbirliklerini geliştirme imkanı bulacaklar.

Ticarette sihirli sözcük: Şangay

Çin Uluslararası Freight Forwarderlar Derneği (CIFA) ve WCA Family of Logistic Networks tarafından düzenlenen 8. Sino Uluslararası Freight Forwarderlar Konferansı'nın bu yıl lojistik ve ticaret için büyük önem taşıyan Şangay'da düzenlenecek olması ilgiyi artırıyor. WCA Family Başkanı David Yokeum bu artan ilgiyi şöyle aktarıyor:

“Delege başvuruları geçen yıla göre şimdiden yüzde 50 daha hızlı oluyor. 100 adet özel olarak tasarlanmış toplantı standları ise şimdiden satılmış durumda. Bu etkinlik, her delegenin yeni iş imkanları oluşturması ve işbirliği geliştirmesi konusunda kendine has bir yapıya sahip olması sayesinde her geçen yıl popülerliğini daha da artırıyor. Etkinliğin düzenlendiği Pudong Bölgesi de delegelerimize yerel müşteriler ve alıcılar ile irtibata geçebilmelerini sağlayacak. Shanghai Pudong Expo Center'ın kapasitesi sebebiyle bu yıl 1500 freight forwardera evsahipliği yapabileceğiz. Bu sebeple delege katılım taleplerini karşılamakta zorluk çekebiliriz.”

4 güne 50 bin görüşme

8 yıl önce sadece 550 delege ile başlayan Sino Konferansı, bu yıl “birebir görüşmeler” fazını geliştirerek 50 binden fazla bireysel görüşmenin yapılmasına imkan sağlayacak. Kokteyl resepsiyonu ve gala yemeği gibi yan etkinliklerle işbirliği oluşturma ortamı pekiştirilecek.  David Yokeum bu etkinliğin Şangay'da yapılması ile ilgili heyecanını şu sözlerle dile getiriyor:

“Bu etkinliğin dünyanın en büyük ihracat pazarında düzenlenecek olması delegelere büyük bir avantaj sunuyor. Çin'in en saygın forwarderları bu etkinliği işbirliği geliştirmenin ve yeni partnerler bulmanın en doğru adresi olarak tanımlıyorlar. Etkinliğe lojistik sektörünün farklı alanlarından da katılımlar gerçekleşiyor. Örneğin sponsorlarımız arasında Barselona Limanı da bulunuyor. Ayrıca diğer limanlar, havayolları, GSA'lar da yer alıyor.”

Kaynak: Uta

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr