Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / BALKANLARA İHRACAT 7 KAT ARTACAK

BALKANLARA İHRACAT 7 KAT ARTACAK

BALKANLARA İHRACAT 7 KAT ARTACAK15.08.2011

Rumeli Sanayici ve İşadamları Derneği (RUMELİSİAD) Başkanı Şahap Aktaş, Türkiye'nin Balkan ülkelerine yaptığı 7,5 milyarlık ihracatın 2023 yılında 50 milyar dolara çıkacağını belirterek, "Asya, Latin Amerika ve Uzakdoğu gibi yeni pazarları gündemimize almalıyız" dedi.

RUMELİSİAD tarafından Almira Otel'de düzenlenen iftar yemeğinde Bursa iş dünyası bir araya geldi. Programda konuşan RUMELİSİAD Başkanı Aktaş, dünyanın 2009'da başlayan küresel ekonomik krizin yaralarını tam anlamıyla saramadan yeni bir kriz endişesi yaşadığını ifade ederek, "Gerek ABD'de, gerekse de Avrupa ülkelerinde yaşanan sıkıntılı durumun bir yönüyle Türkiye'yi etkileyeceği açıktır. Nitekim Türkiye ihracatının yarısını Avrupa ülkelerine yapmaktadır. Mevcut durum karşısında bizlere düşen görev, zaten krizlere alışkın bir ülke olarak panik yapmamak ve sağlam öngörülerle gerekli tedbirleri zamanında almaktır. İş dünyasının biz sanayicilerin hammadde, üretim maliyetleri gibi konularda hazırlıklı olmamız, tedbiri elden bırakmamamız gerekir. Türkiye çevre ülkelerden güçlü, ekonomisi sağlam bir ülke olarak değerlendirilmektedir. Mutlaka yapmamız gereken iş, ürün çeşitliliğimizi artırarak ihracat pazarımızı genişletmektir. Başta Balkanlar olmak üzere Asya, Latin Amerika, Uzakdoğu gibi yeni pazarları gündemimize mutlaka almalıyız" diye konuştu.

"BALKANLAR'A İHRACAT 7 KAT ARTACAK"

Türkiye'nin 2010 yılı sonu itibariyle Balkan ülkelerine 7,5 milyar dolar ihracat yaptığını vurgulayan Aktaş, "2023 yılı hedefimiz ise bu rakamı 50 milyar dolara çıkarmaktır. Ata topraklarımızdan ilişkilerimizi daha da güçlendirerek bu hedefe bir an önce ulaşmalıyız. Ekonomide yaşanan önemli bir problem de bilindiği gibi cari açıktır. Cari açığın Türkiye'de üretilen ve ihraç edilen cari mallarla kapanacağı görüşündeyiz. İş dünyası olarak her zaman elimizi taşın altına koymaya hazırız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından RUMELİSİAD'a katılan 8 yeni üyeye rozetleri takdim edildi

Kaynak: Uta Lojistik

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr