Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / MERSİN’DE AB TIR ÖN BEYAN SEMİNERİ

MERSİN’DE AB TIR ÖN BEYAN SEMİNERİ

MERSİN’DE AB TIR ÖN BEYAN SEMİNERİ07.07.2011

Avrupa Birliği ithalat ve ihracat taşımalarında zorunlu hale gelen elektronik ön beyan hizmetini ücretsiz olarak veren TIR-EPD sisteminin tanıtılması amacıyla 23 Haziran 2011 tarihinde Mersin Ticaret ve Sanayi Odasında bir seminer düzenlendi.

TOBB uzmanlarınca, TIR Sistemi altında taşımacılık faaliyetinde bulunan firmalara IRU TIR EPD-Ücretsiz Elektronik Ön Beyan Sistemine ilişkin bilgilerin aktarıldığı seminere,  Avrupa Birliği’ne veya Avrupa Birliği’nden uluslararası karayolu taşımacılığı gerçekleştiren yaklaşık 80 firma temsilcisinin katıldı.

Toplantıda, AB İthalat-İhracat Elektronik Özet Beyan sistemi, IRU TIR EPD sisteminin faydaları, kullanım şekli, kullanım istatistikleri ve sisteme başvuru yolları hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Konu ile ilgili bilgilendirmenin ardından soru-cevap kısmı ile toplantı sona erdi.

IRU tarafından ücretsiz olarak sunulan TIR-EPD hizmeti, son olarak Almanya ve  Fransa’nın da dâhil olmasıyla, halen 14 Avrupa ülkesine yönelik taşımalarda kullanılabiliyor. Ülkemiz nakliyecilerine her yıl milyonlarca euro tasarruf imkânı sunan Sisteme ilişkin ayrıntılı bilgiye,  http://tobb.org.tr/TIRveATAKarnesi/TIR/Sayfalar/TIRElektronikBeyanIslemleri.aspx adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: TOBB

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr