Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / AKPORT, TEKİRDAĞA LOJİSTİK KÖY KURACAK

AKPORT, TEKİRDAĞA LOJİSTİK KÖY KURACAK

AKPORT, TEKİRDAĞA LOJİSTİK KÖY KURACAK30.06.2011

Akport Tekirdağ Liman İşletmesi Genel Müdürü Serdar Sözeri, İspanya ve İtalya'daki lojistik köylerin örnek alınarak, Tekirdağ'a lojistik köy kuracaklarını belirtti.

Sözeri, Akport Limanı toplantı salonunda yaptığı basın açıklamasında, Akkök Şirketler Grubu'nun, 1997 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan devraldığı tesisin, bugün bölgenin ana limanı olarak hizmet veren yüksek kapasiteli ve çağdaş bir liman haline dönüştürüldüğünü ifade etti.

Marmaray, Akport'a yarayacak

Bölgede yeni yatırımların artmasıyla birlikte limanın çıkış noktası haline geleceğini belirten Sözeri, dünya markalarının ihracatta Akport'u kullandığını söyledi. Yakın gelecekte bu sayının daha da artacağını ifade eden Sözeri, Akport'un bölgenin dünyaya açılan kapısı olacağını bildirdi.

Sözeri, "Marmaray projesiyle birlikte Akport Tekirdağ Limanı demiryolu açısından da ciddi bir nokta haline gelecek ve Marmara Bölgesi'nde demiryoluyla transfer öne çıkacak. Türkiye'nin birçok markası bölgemizde yatırım planları yapıyor. Dolayısıyla bölgede her türlü ihtiyaca cevap verebilecek durumdayız. Yeni yatırım planlarımızı yaptık. 30 milyon dolarlık bir yatırım daha yaparak 14 bin metrekare olan limanın kullanılabilir alanını 60 bin metrekareye çıkartarak limanı büyüteceğiz" diye konuştu.

Lojistik köy kuracaklar

Tekirdağ'ın, Marmara Bölgesi'nin merkezinde bulunan konumu ve İstanbul'a olan yakınlığının yanında bir sanayi bölgesi olduğunu belirten Sözeri, sanayi ve liman kentlerinin yeni dönem ihtiyaçlarından birinin de lojistik köyler olduğunu bildirdi.

Lojistik köyler vasıtasıyla kent içinde her türlü ürünün, üretim, taşıma, depolama, tüketim ve geri dönüş süreci içinde kontrolünün sağlandığını anlatan Sözeri, lojistik köylerin uluslararası, nakliye, lojistik ve dağıtım ile ilgili tüm işlemlerin farklı operatörler tarafından yapıldığı bölgeler olduğunu ifade etti.

Lojistik köylerin, organize lojistik bölgesi yapısı taşıdığını bildiren Sözeri, şunları kaydetti:
"Lojistik köylerin amacı, yük taşımasının şehrin dışına kaydırılması, şehir içi trafiğin rahatlatılması, lojistik maliyetlerin azaltılması ve taşımanın karayolundan deniz ve demiryoluna aktarılmasıdır. Bu tarz lojistik köylerden İtalya'da 22, İspanya'da ise 17 tane bulunuyor. Benzer örnekleri Türkiye'de de yavaş yavaş görmeye başlayacağız.

Biz de İspanya ve İtalya'daki lojistik köyleri örnek alarak, Tekirdağ'a lojistik köy kuracağız. Şu an plan aşamasını geçtik ve organizasyonu kurmak üzereyiz. Lojistik köyün kurulacağı arazi parselasyonlara ayrılacak ve satışları gerçekleştirilecek. Türk böbrek vakfının bulunduğu alana kurulacak lojistik köyde, taşımanın organizasyonunda neler varsa bütün hizmetler verilecek. Depo hizmetinin yanı sıra, depolarda üretim, ambalajlama, ürünün raflanması ve talep edene gönderilmesine kadar bir çok hizmet verilecek. Lojistik kent içerisinde, depolama alanları, sosyal idari binalar, eğitim salonu, kütüphane, banka, otel, lokanta gibi daha bir çok birim yer alacak.

Kaynak: Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr