Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / MANİSA OSB, EGE’NİN LOJİSTİK MERKEZİ OLMAYA ADAY

MANİSA OSB, EGE’NİN LOJİSTİK MERKEZİ OLMAYA ADAY

MANİSA OSB, EGE’NİN LOJİSTİK MERKEZİ OLMAYA ADAY16.06.2011

MOS Lojistik tarafından işletilen Almanya-Mainz, Köln ile Macaristan-Sopron ve diğer merkezler üzerinden Avrupa’nın içlerine uzanan lojistik merkezi demiryolu ile Manisa’dan Avrupa seferlerine haziran ayı içerisinde başlamaya hazırlanıyor.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi iştiraki olan MOS Lojistik Hizmetleri A.Ş. çok kısa bir süre önce başladığı faaliyetlerini artan bir hızla ve hacimle sürdürüyor. MOS Lojistik Hizmetleri A.Ş. tarafından işletilen lojistik merkezi, bölgeyi demiryolu ile Avrupa’ya bağlıyor.

Özel demiryolu hattı ile ilk adımda İzmir Limanları’na demiryolu ile bağlanarak bölge firmalarının taşıma yapmasını sağlayan lojistik merkezi şimdi de katarları doğrudan Avrupa’ya gönderecek.  Manisa’daki lojistik merkezinde ürünler toplanıp oluşturulacak katarlara yüklenecek. Manisa Gümrük Müdürlüğü’nün hizmet binasının da lojistik merkezde yer alması, genel antrepo ve geçici depolama alanları ile serbest deponun aynı merkezde tek çatı altında bulunması sanayiciye işlemlerinde konfor sunuyor, hız ve maliyet avantajı sağlıyor.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde mevcut yatırımı ile yatırım planları ve hedefleri olan uluslar arası firmalar, demiryolunu da taşıma alternatifi olarak sunan bölgede yer almaktan son derece memnun görünüyor. Bölgede yatırım kararı alma sürecinde, çalışan bir lojistik merkezi görmeleri yeni yatırımcıları Manisa’ya çeken nedenler arasında yer alıyor.

Kaynak: Perşembe Rotası

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr