Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / IATA’YI İLERİYE TAŞIYACAK YENİ BAŞKAN

IATA’YI İLERİYE TAŞIYACAK YENİ BAŞKAN

IATA’YI İLERİYE TAŞIYACAK YENİ BAŞKAN15.06.2011

IATA, Singapur’da düzenlenen 67. Genel Kurul Toplantısı sonunda başkanlarının değiştiğini duyurdu. Genel Müdür ve CEO Giovanni Bisignani’nin görev süresinin bitimiyle boşalan koltuğa Cathay Pasifik Havayolları eski CEO’su Tony Tyler geçecek. Tony Tyler görevine 1 Temmuz itibariyle başlayacak.

“IATA’yı yönetmek çok önemli bir sorumluluk” diyen Tyler, sözlerine Giovanni Bisignani’nin de çıtayı oldukça yükseltmiş olduğunu belirterek devam etti. Tyler ayrıca, 2.8 Milyar insan ve 48 Milyon ton kargo taşıyan havayolu firmalarının bu önemli işlerini daha iyi bir şekilde sürdürmeleri için dünyayı daha uygun bir yer hale getireceğine ve her zaman üye havayolu firmalarının arkasında duracağına söz verdi.

Bisignani ise, Tyler’ın IATA’yı daha ileriye taşıyacak kişisel özelliklere ve tecrübeye sahip olduğunu belirtti. Bisignani sözlerine şöyle devam etti; “Zor bir dönemden geçiliyor ancak IATA ve sektör değişim ve çalışmaya odaklandığı için daha güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyor. Tony ile birlikte, IATA’nın emin ellerde olduğunu biliyorum ve değişen yeniliklere uyum sağlamasını ve sektörün büyümesine olan katkılarını görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.”

IATA ayrıca, IATA İdare Kurulu Başkanı ve FedEx CEO’su David Bronczek’in görev süresinin dolması sebebiyle yerine Royal Dutch Havayolları (Hollanda Havayolları) CEO’su Peter Hartman’ın atandığını duyurdu. Görevine başlayan Hartman’ın görev süresi 1 yıl sonra Pekin’de düzenlenecek 68. IATA Genel Kurulu’ndan sonra sona erecek. IATA bunlara ek olarak, İdare Kurulu Başkanlığı’na Hartman döneminden sonra Haziran 2012’de Qantas CEO’su Alan Joyce’un geçeceğini bildirdi.

Kaynak: Air Transport World (ATW)

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr