Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / MELİKGAZİ’YE LOJİSTİK MERKEZİ

MELİKGAZİ’YE LOJİSTİK MERKEZİ

MELİKGAZİ’YE LOJİSTİK MERKEZİ10.06.2011

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’deki organize sanayiler ve bölgeler ile Melikgazi ilçesinin İç Anadolu’da ekonominin merkezi olduğunu söyledi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 1. ve 2. Kayseri Organize Bölgesi, Kayseri Serbest Bölgesi, Traktörcüler Sitesi, Ağaç İşleri Sanayi Bölgesi, Çelik Eşya Sanayi Sitesi, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi ve Orta Sanayi Bölgesi gibi Kayseri’nin istihdam ve üretim merkezi ile Melikgazi ilçesinin İç Anadolu’da ekonominin de merkezi olduğunu söyledi.

Kayseri’nin üretim merkezi durumundaki Melikgazi ilçesinde, ayrıca Ambar bölgesinde üretim merkezlerine mal akışı sağlayan lojistik merkezinin de yer aldığını belirten Büyükkılıç, “Ambar bölgesinde yer alan ve Demiryolu güzergahında bulunan lojistik merkezi özellikle demir çelik, ağır plastik, kauçuk, demir ve bakır cevheri gibi ağır taşıma ürünlerinin nakli gerçekleşmektedir. Lojistik Merkezi hem Organize Sanayi Bölgelerine hem de serbest bölgeye yakın olup doğu-batı demiryolu üzerindedir. Lojistik Üssüne gelen ana ve ara mal hammaddelerin üretim merkezlerine nakli için 2100 metre uzunluğunda ve 8 metre genişlinde yol açılmıştır. Bu yolda yapılan tüm alt yapı çalışmaları tamamlanmış olup asfaltlanarak hizmete sunulmuştur” dedi.

Kaynak: Ambar
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr