Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / OMSANIN TERCİHİ OTOKAR OLDU

OMSANIN TERCİHİ OTOKAR OLDU

OMSANIN TERCİHİ OTOKAR OLDU06.06.2011

Lojistik sektörünün lideri OMSAN Lojistik, 50 adetlik yeni araç yatırımlarında Otokar Fruehauf semi-treyler araçlarını tercih etti.
 
Tenteli semi-treyler araçların teslimatı, 2 Haziran 2011 tarihinde,  Adapazarı’ndaki Otokar fabrikasında, OMSAN Lojistik Tesisler, Altyapı ve Araçlar Genel Müdür Yardımcısı Ergun ARIBURNU, Otokar Satış Müdürü Murat Tokatlı’nın ve firmaların üst düzey yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Düzenlenen teslimat töreninde konuşan OMSAN Lojistik Tesisler, Altyapı ve Araçlar Genel Müdür Yardımcısı Ergun ARIBURNU, “OMSAN olarak müşterilerimize tam zamanında ve kaliteli lojistik hizmet vermek çok önemli. Bu amaca ulaşmak için genç ve dolayısıyla dinamik bir filoya sahip olmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bugün sektörde en genç araç filosuna sahip şirketlerin başında gelen OMSAN, genç filo yapısını korumak için 1500 araçlık özmal filosunun yaklaşık 600 araçtan oluşan kısmını yenileme kararı almış ve 2011 yılının başından bu yana bu planını peyderpey uygulamaya almıştır.  OMSAN,  27 milyon USD’si 2011 yılında olmak üzere önümüzdeki 3 yıl içerisinde yaklaşık 60 milyon USD büyüklüğünde yatırım yapmayı planlamış olup, araç yatırımları bu planın en önemli kalemlerinden birini oluşturmaktadır. Almış olduğumuz yatırım kararları kapsamında bugün burada,  Türkiye’nin en önemli araç tasarım ve üreticisi olan OTOKAR firması ile yapmış olduğumuz anlaşma ile de tenteli filomuza 50 adet tenteli semi-treyleri katmış bulunuyoruz. Bu alım, OMSAN’ın operasyonel dinamizmine mutlaka katkı sağlayacaktır.” dedi. OTOKAR firmasının sahip olduğu uzmanlık, deneyim ve ileri teknoloji üretim imkânlarından da övgüyle bahseden Arıburnu, OTOKAR firması ile yaptıkları bu anlaşmadan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.

Törende konuşan OTOKAR Satış Müdürü Murat Tokatlı ise: “Lojistik sektörünün lideri OMSAN Lojistik ile işbirliğimizi devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. OTOKAR olarak kullanıcılarımızın talep ve beklentileri doğrultusunda, lojistik ihtiyaçlarına en uygun çözümleri uluslararası standartlarda sunmak için çalışıyoruz. OMSAN’ın yeni yatırımlarında Otokar araçlarını tercih etmesi, bu konuda doğru adımlar attığımızın da bir göstergesi. Filosunu Otokar-Fruehauf ile genişleten OMSAN’a tercihinden ve Otokar markasına duydukları güvenden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

OMSAN Lojistik’e teslim edilen “Mega Speedslider” tenteli semi-treyler araçlarında kullanım kolaylığını ve güvenliğini ön plana çıkaran, yanlardan bağımsız kayar çatı ve kayan yan branda sistemi, 6 sıra "V" tipi eloksallı kapak görevi görecek şekilde dizayn edilmiş aluminyum tente altı profilleri, paslanmaz malzemeden imal edilen kilit mekanizmalarına sahip arka kapı gibi geliştirilmiş üst yapı özellikleri yer alıyor.

Otokar-Fruehauf “Mega Speedslider”  ile 2,90 metre iç net yüksekliğinin yanısıra ilave tavan yükseltme sistemleri ile maksimum hacim sunuluyor. Bu sayede farklı yükleri taşıma avantajı sağlanıyor. Müşterilerin talepleri ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanan semi-treyler araçlarında kullanım kolaylığını ve güvenliğini ön plana çıkaran 6 sıra "V" tipi eloksallı tente altı profili, yükleme ve boşaltma esnasında ilave 300 mm’e kadar yükselmesine imkan veren tavan kaldırma sistemi, paslanmaz malzemeden imal edilen kilit mekanizmalarına sahip arka kapı gibi geliştirilmiş üst yapı özellikleri yer alıyor. Ayrıca yürüme grubunda disk frenli dingiller, frenleme kabiliyetini bir kat daha artıran EBS sistemi, devrilmeye karşı yol emniyeti sağlayan RSS ve ön kalkar dingili otomatik kullanım kolaylığı sağlayan Traction Help gibi sistemler araçlarda standart olarak sunuluyor. Araçlardaki kullanıcı kolaylığı ve ihtiyaçlarını ön planda tutan aksesuarlar da sürücülere rahat bir kullanım imkânı veriyor.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr