Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / 2011 SÜREÇ MÜKEMMELLİĞİ

2011 SÜREÇ MÜKEMMELLİĞİ

2011 SÜREÇ MÜKEMMELLİĞİ 30.05.2011

DB Schenker Arkas, “Kara Nakliyesinde Performans İzleme Sistemi” projesiyle başvurduğu Uluslararası Süreç Mükemmelliği yarışmasında birincilik ödülü kazandı.

DB Schenker Arkas, her yıl İngiltere ve Amerika’da düzenlenen, genel teması “Süreç Mükemmelliği” olan ve tüm sektörlerin katıldığı dünya çapındaki bir yarışma organizasyonunda birinci oldu. Birincilik ödülü Londra’da düzenlenen bir törenle DB Schenker Arkas İş Yönetim Sistemleri ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Senem Kılıç ve İş Süreçleri Yapılandırma Şefi Sevinç Atay tarafından teslim alındı.

Yarışmaya, “Kara Nakliyesinde Performans İzleme Sistemi” projesiyle katılan DB Schenker Arkas İş Süreçleri Yapılandırma birimi, gösterdikleri performansla DB Schenker Arkas’a bu ödülü alan ilk Türk firması ve de ilk lojistik firması unvanını getirdi.  Proje uluslararası kara nakliye operasyonlarında malzemelerin zamanında ve hasarsız şekilde taşınmasını sağlayarak operasyonel süreç kalitesi ve müşteri memnuniyetini arttırmak üzere süreç, insan, teknoloji üçgeninde gerçekleştiriliyor. Tüm kıtalardan içlerinde Almanya, İsveç, Amerika, İngiltere’nin de olduğu birçok ülkeden 500’e yakın başvuru yapılan yarışmada DB Schenker Arkas 37 finalist arasından seçilerek birincilik ödülünü kazandı. Yüksek performans elde etmek hedefiyle geliştirilen proje en iyi uygulama örneği olarak ödüle layık görüldü.

Süreç Mükemmelliği Yarışması, “IQPC - International Quality and Productivity Center – Uluslararası Kalite ve Verimlilik Merkezi” tarafından her yıl “Process Excellence Week – Süreç Mükemmelliği Haftası” kapsamında düzenleniyor. Yarışma aynı zamanda dünyanın dört bir yanından süreç performansı ve operasyonel değişim alanında çalışma yapan grupları tarihte ilk kez tek çatı altına bir araya getiren etkinlik olma unvanına sahip.

Kaynak: Ambar

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr