Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / 19 MAYIS ATATÜRKÜ ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

19 MAYIS ATATÜRKÜ ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

19 MAYIS ATATÜRKÜ ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN18.05.2011

92 yıl önce, 19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a ayak basmasıyla; Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutları inanca dönüşmüş ve kurtuluş ateşi yakılmıştır.

19 Mayıs 1919, 1. Dünya Savaşı sonrası kötüleşen koşullar içerisinde çaresiz kalan halkımızın bağımsızlık uğuruna kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla omuz omuza savaşarak verdiği kurtuluş mücadelesinin bir simgesidir.

19 Mayıs aynı zamanda Atatürk'ün "ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk Devleti kurmak, Türk Ulusu'nun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasını" sağlamak amacıyla başlattığı ulusal hareketin ilk adımıdır.

Ulu önderimiz ve düşmanla kahramanca savaşan milletimiz bu mücadeleyle;  Türk halkının hiçbir zaman yenik düşmeyeceğini ve hiçbir devletin esareti altına girmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına kadar uzanan sürecin başlangıcı olan 19 Mayıs'ı doğum günü olarak kabul eden Atatürk, bu önemli günü çok inandığı ve güvendiği Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiştir.

Önderimiz, Türkiye’nin geleceğini gençlerin ellerine bırakmaya çekinmemiş ve Gençliğe duyduğu bu güveni şöyle dile getirmiştir: "

“Gençler!
Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler!

Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum.”

Gençlerimiz;

Ulu Önderimizin gösterdiği bu sonsuz güvene layık olmalı,

Atatürk ilke ve devrimleri ışığında sorumluluklarının bilinciyle hareket etmeli,

Milletimizin bütünlüğünü bozacak her türlü yıkıcı ve bölücü hareketlere karşı uyanık olmalı,

Büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmalı ve sonsuza kadar korumalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bu güne anlam katan gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı en iyi dileklerimizle kutlu olsun!

UTİKAD YÖNETİM KURULU
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr