Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / ULAŞTIRMA BAKANI KARS’TA ÇOŞKUYLA KARŞILANDI

ULAŞTIRMA BAKANI KARS’TA ÇOŞKUYLA KARŞILANDI

ULAŞTIRMA BAKANI KARS’TA ÇOŞKUYLA KARŞILANDI17.05.2011

Ulaştırma eski Bakanı Erzincan milletvekili Binali Yıldırım, Bakü –Tiflis – Kars Demiryolu inşaatında incelemelerde bulunmasının ardından, Kars-Akyaka arasında 1,5 yıl önce seferden kaldırılan Akyaka Treni yerine sefere konulan Ray Otobüsün hizmete başladı.

Ulaştırma eski Bakanı Erzincan milletvekili Binali Yıldırım, Bakü –Tiflis – Kars Demiryolu inşaatında incelemelerde bulunmasının ardından, Kars-Akyaka arasında 1,5 yıl önce seferden kaldırılan Akyaka Treni yerine sefere konulan Ray Otobüsün hizmete başlama törenine katıldı.

Bakü - Tiflis - Kars Demiryolunun Mezra bölgesinde bulunan şantiye alanında incelemelerde bulundu. Uzun araç konvoyu ile inşaat alanına gelen Yıldırım, yüklenici firma yetkilileri ve işçiler ile tek tek tokalaşarak selamlaştı ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ülkenin top yekun kalkınmasının Kars’tan geçtiğini bildiklerini belirten Yıldırım, ‘’O yüzden de çok stratejik projelerin Kars’ta yapılması konusunda önemli kararlar aldık. Türkiye’nin Kafkaslara, Orta Asya’ya ve Çine kadar uzanan tarihi ipek yolunun Kars üzerinden Tiflis Bakü’ye ve oradan da uzak doğuya kadar uzanacak, bir yandan da Anadolu topraklarından geçerek Avrupa’ya varacak demiryolu bağlantısını yine buradan, bu serhat şehrimizden Kars’tan başlattık” dedi.

BAKÜ-TİFLİS-KARS DEMİRYOLU PROJESİ’NDE AHMET ARSLAN’IN BÜYÜK EMEĞİ VAR

Bu projenin sadece Kars için değil bölgesel işbirliği bakımından ülkemiz adına stratejik bir proje olduğunu, Projede DLH eksi Genel Müdürü ve AK Parti Kars milletvekili adayı olan Ahmet Arslan’ın çok büyük payı olduğunu ifade eden Binali Yıldırım; “Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi çok önemli uluslar arası bir proje idi. Bu Projenin hayat geçirilmesinde kendi evladınız şimdi Kars milletvekili adayımız Ahmet Arslan’ın çok büyük emekleri var. Ahmet Arslan, Kars’tan milletvekili adayı oldu. Şimdi Mecliste bu projelerin takibini Karslılar adına o yapacak. Bu demiryolu Kars için, bu bölge için bir ferah yolu olacak. Bakü-Tiflis-Kars ile birlikte Mezra bölgesinde yapılacak lojistik merkezde bu projeyi tamamlayan çok önemli bir yatırım. Bu konuda çok ileri geri laflar edildi, dedi kodular yapıldı. Bunu da burada Karslılara hemşerilerime ilan ediyorum ki bu bölgede bir lojistik merkez kurulacak. Bu lojistik köyde bir anlamda Kars’ta ki ticaretin taşımanın kalbi haline gelecek. Bu lojistik köy olmasaydı artık demiryolu projesinin bir tarafı eksik kalırdı. Ankara, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars hızlı tren projesiyle hemşerilerimiz buradan binerek Ankara’ya kesintisiz gideceklerdir. Yol medeniyettir, su medeniyettir. Amacımız ülkemizi Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır” diye konuştu.

Yıldırım daha sonra AK Parti Kars Milletvekili adayları Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve Suat Doğan’a seçmenlerin destek olmalarını istedi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu şantiyesini de incelemelerde bulunan Yıldırım, burada işçilerle tek tek tokalaştı. Yetkililerden bilgi alan Yıldırım işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

AKYAKA TRENİ İLE OTOBÜS GİBİ GİDİP GELECEKSİNİZ

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Akyaka treni ile vatandaşların otobüste yolculuk yapar gibi gidip geleceklerini vurguladı.

Bakan Yıldırım; “Akyaka trenimiz adeta otobüs gibi gidecek-gelecek. İhtiyaç ne kadar varsa o kadar sefer konacak. Bu tren gidecek akşam Akyaka’da kalacak sabah yolcularını alıp tekrar buraya gelecek. Git gel Akyaka-Kars 55 dakika. Hayırlı uğurlu olsun. Görevi bırakmadan önce dedim ki Sivas’ta Karayolları Bölge Müdürlüğü var, Erzurum’da karayolları Bölge Müdürlüğü var, Kars’ta niye yok? Serhat şehrimizde mutlaka bölge müdürlüğü olacak dedim. Karayolları bölge müdürlüğünü burada kurduk. Şimdi artık Kars’ın işi Erzurum’dan takip edilmeyecek Kars’ın işi merkezinden takip edilecek. Kars’a Doğunun en örnek havaalanı terminalini yapıyoruz. Kars’a bir çağrı merkezi kuracağız. Operatörlerle konuştuk. Kars’ta kurulacak çağrı merkezinde yüzlerce gencimiz çalışacak Kars’a istihdam sağlayacak, Kars’a ekonomik katkı sağlayacak’’ şeklinde konuştu.

KARS’A ÇAĞRI MERKEZİ KURULACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kars’a kesenin ağzını açtım sözlerini hatırlatan Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Karslılara çağrı merkezinin kurulacağını bildirdi.

Bakan Yıldırım; “Kars yatırımlara doyacak. Bunun için Başbakan Erdoğan kesenin ağzını açtı Kars için. İşte bakın DLH Genel Müdürü Kars’ın AK Parti milletvekili adayı, üniversitede dalında uzman Profesör Yunus Kılıç ve Avukat Suat Doğan sizlerin oyu ile inşallah meclise gelecek. Ve bunlar Kars’a gelecek hizmetlerin sizin adınıza takipçisi olacak. Bakın Türkiye’de sayılı illerde olan çağrı merkezi Kars’a kurulacak. Bu ne demek Çağrı Merkezi’nde yüzlerce kişi istihdam edilecek. Kars’ın işsizlik sorunu çözülecek. İşte AK Parti Kars’ı, Karslıları hiçbir zaman unutmadı. Bizler hizmet için varız. Sevgili hemşerilerim” diye sözlerini tamamladı.

Kaynak: haberciniz.biz

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr