Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / PAKİSTAN İLE HAVA ULAŞTIRMA ANLAŞMASI YENİLENDİ

PAKİSTAN İLE HAVA ULAŞTIRMA ANLAŞMASI YENİLENDİ

PAKİSTAN İLE HAVA ULAŞTIRMA ANLAŞMASI YENİLENDİ04.05.2011

Türkiye ve Pakistan arasındaki mevcut ikili hava ulaştırma anlaşması, sefer artışları, yeni nokta ilavesi, çoklu tayin, kargo, havacılık güvenliği konularını içerecek şekilde revize edildi.

İki ülke arasında havayolu taşımacığının ve sivil havacılık ilişkilerinin gelişmesine amacıyla Türk ve Pakistanlı sivil havacılık yetkililerinin 28-29 Nisan 2011 tarihlerinde Pakistan'ın Rawalpindi kentinde gerçekleştirdiği müzakereler sonunda anlaşma sağlandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ ile Pakistan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Mir Haider Ali KHAN tarafından imzalanan anlaşma ile, her iki ülkeden de birden fazla havayolunun sefer yapmasına olanak tanıyan çoklu tayin sistemine geçildi.

Uçuş güzergahının yeniden belirlendiği anlaşma, Türk taşıyıcıların Karaçi'nin yanı sıra İslamabad'a ve Pakistan taşıyıcıların da İstanbul'un yanı sıra Ankara'ya uçuş gerçekleştirmesine imkan tanıyor.

Anlaşmaya göre, Türk taşıyıcılar Karaçi ve İslamabad'a haftada toplam 7 frekans tarifeli yolcu seferleri gerçekleştirebilecek. Her iki taraf ara ve öte nokta olarak (Suudi Arabistan hariç) bir noktaya haftada 4 frekans olmak üzere toplamda 7 frekans 5. Trafik Haklı yolcu seferi düzenleyebilecek.

Türk taşıyıcılar Türkiye'deki noktalardan Karaçi, İslamabad ve Lahor noktalarına, Pakistan taşıyıcıları ise Pakistan'daki noktalardan İstanbul, Ankara ve İzmir noktalarına frekans ve uçak tipi kısıtlaması olmaksızın 5. Trafik Haklı kargo seferleri yapabilecek.

İmzalanan yeni Hava Ulaştırma Anlaşması'na ayrıca, Havacılık Emniyeti ve Havacılık Güvenliği konusunda iki ülke arasında yakın işbirliği yapılmasına imkan tanıyacak bir madde de eklendi.

Kaynak:Ulasım Online

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr