Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / KONTEYNER AĞIRLIKLARI SORUN TEŞKİL EDİYOR

KONTEYNER AĞIRLIKLARI SORUN TEŞKİL EDİYOR

KONTEYNER AĞIRLIKLARI SORUN TEŞKİL EDİYOR03.05.2011

İngiliz finans sitelerinden Delivery Quote Compare açıklamasında, ekonomik kriz zamanında yapılan Aşırı Yüklü Konteyner yönetmeliğinin gereğinden fazla sıkı hale gelmesinden endişe ediliyor.

Merkezin yorumcusu “Aşırı mevzuatın denizciliğe hasar verebileceği korkusu bulunuyor. deliveryquotecompare.com’un yaptığı bir araştırmada büyük bir çoğunluğun aşırı yüklü konteynerler hakkında bir şey yapılması gerektiğine inandığını gösteriyor. Ayrıca yeni yönetmeliğin işletmelerin üzerinde kötü bir etkisi olacağı korkusu da aşırı mevzuat korkusuna ekleniyor” dedi.

Sitede “denizcilik endüstrisi zayıflayan ekonomi yüzünden kötü günler geçirdi buna yakın zamanda eklenen orta doğu sorunları ve doğal afetler de eklenilince endüstriye zarar verebilir. Dünya denizcilik Konseyi (WSC) ve Uluslararası Denizcilik Ticaret Odası (ICS) Uluslararası Denizcilik Organizasyonu (IMO)’na bu sorun hakkında yeni bir mevzuat yayınlaması gerektiği çağrısında bulundular. Bütün konteynerlerin limanlardan çıkmadan önce tartılmasını istediler. Bu istekler kargoya, gemiye ve çevreye hasar veren konteyner parçalanmalarını durdurabilir.” denildi.

Sitede ki açıklamada ayrıca, "Aşırı ağır olan kargolarda, genellikle konteynerler dolmadan önce azami ağırlığa ulaşmış oluyorlar. Bir konteyneri kaldırabileceğinden daha fazla yük ile doldurmak aşırı riskli bir hareket, ancak konteyneri doldurarak elde edilmesi gereken bir finans kazancı var” ifadesi kullanıldı.

Kaynak: Deniz Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr