Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / YILPORT’TAN PERFORMANS REKORU

YILPORT’TAN PERFORMANS REKORU

YILPORT’TAN PERFORMANS REKORU29.04.2011

YILPORT’a uğrak yapan MSC Nerissa’nın 17 saat süren ve toplam 1816 konteynerın elleçlendiği operasyonunda, saatlik ortalama konteyner elleçlemesi 106 konteynere çıktı.

YILPORT Konteyner Terminali ekipman parkında bulunan ve yalnızca konteyner elleçlemesinde kullanılmak üzere dizayn edilmiş, Sahil Vinçleri ile (Ship to Shore Gantry – STS) bulunduğu bölgede Konteyner Gemisi Operasyonlarında kendi ve bölge rekorunu bir kez daha yukarılara taşıdı.

MSC, Kuzey Doğu Avrupa (North West Continent, NWC) servisi kapsamında 2011.04.10 tarihinde YILPORT’a uğrak yapan MSC Nerissa’nın 17 saat süren ve toplam 1816 konteynerın elleçlendiği operasyonda, saatlik ortalama konteyner elleçlemesi 106 konteyner olarak gerçekleştiği ve YILPORT’un kendi performans hedefi olan saatlik 100 konteyner barajının da üzerine çıkıldığı açıklandı.  Gemi planına bağlı olarak; Operasyonun 3 STS ile gerçekleştirildiği 4 saatlik periyot dahi vinç başına 30 konteyner ortalaması ile tamamlandı.

Gemi operasyon performansı Nedir? Niye Önemlidir?

Gemilerin Limanda kalış süreleri; deniz taşımacılığında gemi kullanım verimliliğini ve dolayısıyla deniz taşımacılık maliyetlerini etkileyen en temel faktörlerden birisidir. Yüksek Operasyon performansı ise; gemilerin temel işlevi olan seyirler dışında harcanan ve en fazla kayıp zamanı oluşturan sahilde kalış sürelerinin direkt olarak kısaltılmasını sağlar.

YILPORT’ta başarıya giden süreç…

2007 yılı sonlarında İlk STS tipi Vinçlerin YILPORT Konteyner Terminali ekipmanları arasına katılması ile başlayan süreç, Ocak 2008 de vinçlerin devreye alınması ile devam etmiştir. Vinçlerin ilk kullanımdan itibaren yetişmiş personel ihtiyacının karşılanması için deneyimli operatörlerden ile bakım teknisyenlerinden oluşan ve Filipinlerden gelen kadro tarafından operasyonlar yürütülmüştür.  Aynı kadro tarafından iş başında eğitim yöntemi ile ve iki operatörün aynı vinçte birlikte operasyona katılması sistemine dayalı olarak yeni operatörler yetiştirilmiştir. Bu dönem içerisinde STS sayısı da Ekim 2008’de 4’e yükseltilmiş ve 4 gemi ile ilk gemi operasyonu da aynı yıl Aralık ayında gerçekleştirilmiştir.

2009 yılı içerisinde; Türkiye, Orta Doğu ve Doğu Avrupa coğrafyasında bulunan tek Vinç Simülatörlerinin de YILPORT’a ulaşması ve eğitim programının devreye alınmasıyla ise son aşamaya gelinmiştir.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr