Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / LOGİSTİCS FORUM 2011 BAŞLADI

LOGİSTİCS FORUM 2011 BAŞLADI

LOGİSTİCS FORUM 2011 BAŞLADI29.04.2011

Yeditepe Üniversitesi Lojistik Kulübü’nün ilkini 2010 yılında Şile’de gerçekleştirdiği etkinliğin ikincisi üniversitenin İnan Kıraç Salonu’nda start aldı.

Açılış konuşmasını yapan Yeditepe Üniversitesi Lojistik Kulübü Başkanı Ali Doğmuş, etkinliğe destek olan sponsorlara teşekkür ederek başladığı konuşmasını, bu tür organizasyonların çalışma hayatına atılmalarındaki yol gösterici rolüne vurgu yaparak sürdürdü.

“Biz bu maceraya başlarken amacımız farklı insanları aynı hedef ve hayalde buluşturmaktı diyen Doğmuş, organizasyonun geleneksel olarak süreceğinin de altını çizdi.   

Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taş. Blm. Bşk. Erdal Nebol da, organizasyonun tamamını öğrenciler gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu yıl eklediğimiz demiryolu lojistiği ile birlikte lojistiğin her alanında eleman yetiştirebilecek duruma geldik. Katkıda bulunan herkese kendim ve öğrenciler adına teşekkür ederim” dedi.
 
Etkinliğin ana sponsoru olan Evran Transport Genel Direktörü Hikmet Evran ise, şirketlerinin de içinde yer aldığı lojistik sektörünün ekonominin de majör bileşenlerinden olduğunu kaydederek, “Ancak, üzülerek söylüyorum. İnsan kaynakları ile ilgili sıkıntılar yaşanmaktadır. Sektöre nitelikli insan kaynağı yetiştiren Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etkinliğin sponsorlarından Efe Project Satış Sorumlusu Nilgün Kösemek de, operasyonları sunan en önemli bölümün insan kaynakları olduğuna dikkat çekerek, lojistiğin gelişimini özetlediği konuşmasını öğrencilere ithafen  “Bizler, büyüme kaydeden bu sektörde bir an önce yerinizi almanızı diliyoruz” temennisiyle tamamladı. 

Bir diğer sponsor firma Softtech’in Yöneticisi Yavuz Kadıyoran ise, “Gemport Limanı’nın bilişim operasyonlarını yürütüyoruz. Lojistikte teknoloji unsuru ile ilgili birçok bilgiyi paylaşacağız. Lojistiğin Türkiye ve dünyada henüz hak ettiği yere gelmediğine inanıyoruz. Özellikle liman sahasında pahalı ekipmanlarla insan hatasına yer olmayan, akademik bilgiler gerektiren bir saha olduğunu gördük, bu yüzden eğitimle ilgili her türlü etkinliği desteklemeye gayret ediyoruz” açıklamasını yaptı. 

Evsahibi konumumdaki Yeditepe Üniversitesi’nin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nedret Kuran Burçoğlu, “Bu uluslar arası forumun günümüz konjonktürü açısından çok önemli bir yeri olduğuna inanıyorum. Stratejik konumumuzun ileriye dönük planlar, lojistik sektöründeki yeniliklerin, hukuki sorunların, yeniliklerin devlet-akademi-özel sektörün bir arada geldiği forumun önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Açılış programının son konuşmacısı ise, devleti temsilen İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürü Hamza Demirdelen oldu. Demirdelen, Türk lojistik sektörünün konum ve durumunu özetlediği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki dönemde rekabetin en önemli ayağı lojistik olacaktır. Avrupa’da ulaştırma sektörü 10 milyon kişiye istihdam sağlamaktadır. Avrupa, lojistiği temel politika geliştirilmesi gereken alanlar arasında gösterilmektedir. Türkiye ise henüz bu konuda 10 yılını tamamlamamıştır. 2003 yılından sonra yapılan etkinlikler bu yönde önemli adımlar atılmasını sağlamıştır. Bakanlığımız, bu tip organizasyonlara desteğini sürdürecektir.”

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr