Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / İZMİRLİ İŞKADINLARININ HEDEFİ DÜNYA PAZARLARI

İZMİRLİ İŞKADINLARININ HEDEFİ DÜNYA PAZARLARI

İZMİRLİ İŞKADINLARININ HEDEFİ DÜNYA PAZARLARI27.04.2011

İzmir Ticaret Odası  İş Kadınları Konseyi Başkanı Tokuş, Hilton'daki Ticari İletişim Forumu'na 200 firmanın katıldığını belirterek, asıl hedeflerinin tüm dünyadan meslektaşlarını İzmir'e getirmek olduğunu vurguladı.

İzmir Ticaret Odası çatısı altında faaliyet gösteren İş Kadınları Konseyi üyesi kadınların sahibi olduğu firmalar Hilton Oteli'nde Ticari İletişim Platformu'nda buluştu. 200 firmanın katıldığı platformda firmalar birbirlerini tanıyarak, karşılıklı ticaretlerini artırmak için çaba harcadı.

Hilton Oteli 32. katta açılan stantlarda firmalar gün boyu ürün ve hizmetlerini tanıtırken, birbirleriyle de kartvizit alışverişinde bulundu. İş Kadınları Ticari İletişim Platformu'nun açılışında konuşan İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi Kurucu Başkanı Asuman Nardalı Tokuş, konsey üyesi kadınların sahibi ve yöneticisi olduğu şirketleri bir araya getirerek, karşılıklı ticaretin artırılmasını hedeflediklerini söyledi.

BEKLENENİN ÜSTÜNDE

Çok kısa süre içinde organizasyonu gerçekleştirdiklerini, 30 firma beklerken, platforma 200 firmanın katıldığını aktaran Başkan Tokuş, "Üyeler birbirlerini isim olarak tanıyordu ama firmaları pek bilinmiyordu. Biz firmalarımızı da tanıtmak için böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Çok kısa bir sürede 200 firmayı Hilton Oteli'nde bir araya getirmeyi başardık. Yer darlığı nedeniyle birçok firma da platforma katılamadı. Üyelerimiz gün boyu burada birbirlerini tanıyıp karşılıklı işbirliğine gidip, iş hacimlerini artırmak için çalışacaklar" dedi.

Ekim ayında Türkiye'deki bütün işkadınlarının katılımı ile bir başka platform düzenleyeceklerini vurgulayan Tokuş, asıl hedeflerinin ise dünyanın çeşitli ülkelerindeki işkadınlarını İzmir'de buluşturmak olduğunun altını çizdi. Şu anda dünyada 84 işkadını örgütü ile iletişim halinde olduklarına işaret eden Tokuş, "Bizim hedefimiz dünya. İşkadınları olarak dünyaya açılarak, iş hacmimizi daha da artırmak istiyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Uluslararası katılımlı bir platform oluşturmayı amaçlıyoruz. Üyelerimizin yurtdışındaki fuarlara da katılmasını teşvik ediyoruz" diye konuştu.

Başkan Demirtaş'dan destek ziyareti

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, odalarının çatısı altında faaliyet gösteren İş Kadınları Konseyi üyelerini buluşturan Ticari İletişim Platformu'nu ziyaret etti. İçlerinde Yeni Asır'ın da bulunduğu stantları tek tek gezen Başkan Demirtaş, kadın girişimci ve temsilcilere moral verdi.

"Görüyorum ki kısa zamanda büyük işler başarmışsınız" diyen Demirtaş, "Bu platformla İzmir'de yapamayacağınız yok gibi görünüyor. Tüm erkekler, bu platformu görmeli. Bence bu bir başlangıç. İlerleyen zamanlarda daha büyük ve geniş alanlarda belki Ege'yi de kapsayan bir çalışma ile buluşmalısınız. Ürününüzü satmak için tanıtmak, reklam çok önemli ve pahalı. Sizin bu çalışmalarınız belki bir telefon, belki de bir e-mail ile paraya dönüşecek. Sizi kutluyorum" açıklamasında bulundu.

Demirtaş, ziyaretinin sonunda istek üzerine Apex Tur'un sahibi Figen Beloğlu ev sahipliğindeki çekilişi yaptı. Çekilişte Park Bornova Genel Koordinatörü Aysel Öztezel Dalmaçya gemi turu kazandı.

Kaynak: Yeni Asır

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr