Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / BİRLİKTE KARAR ALMA AHLYİ YÜZDE 30 BÜYÜTECEK

BİRLİKTE KARAR ALMA AHLYİ YÜZDE 30 BÜYÜTECEK

BİRLİKTE KARAR ALMA AHLYİ YÜZDE 30 BÜYÜTECEK19.04.2011

Havalimanı'nın kapasitesinin artırılması için DHMİ, THY ve TAV arasında protokol imzalandı.

İSTANBUL - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Türk Hava Yolları (THY) ve TAV Havalimanları (TAV) arasında, Atatürk Havalimanı'nın kapasitesini yüzde 30'a yakın bir seviyede artıracağı planlanan ön mutabakat protokolü imzalandı.

Airport Hotel'de yapılan imza töreninde konuşan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, “Birlikte Karar Alma Projesi”nin özellikle kapasite optimizasyonu yapmak zorunda kalan, yoğun uçak ve yolcu trafiği yaşayan 30'un üzerindeki büyük havalimanında uygulandığını söyledi.
Birdal, proje hakkında şu bilgeleri verdi:
“Proje, çok sayıda kuruluşun verimliliğini maksimum seviyeye çıkarmak üzere mevcut havalimanı ve kaynakların en verimli şekilde kullanılması ve yönetilmesidir. Uçak trafiğinde 'on time' operasyon performansı artacaktır. Trafikte bekleme ve gecikmeler azalacaktır. Kuruluşların kaynakları optimum kullanılarak giderlerin azaltılması sağlanacaktır.”
“Yeni uçak park yerleri yaparken, mevcut apronların da onarımlarını yaparak havalimanımızın kapasitesini mümkün olduğu kadar artırma gayretlerimize devam edeceğiz. 2010 yılından bu yana yapmış olduğumuz bütün bu çalışmaların neticesinde 2011 yılı yaz sezonu itibariyle kapasitemizde yüzde 25 gibi bir artış sağlanmıştır. Saatte 40 olan kapasitemiz 50'ye çıkartılmıştır.”
Kaynakların verimli kullanılması sağlanacak
THY Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Temel Kotil de “Türk Hava Yollarımız bu tür çalışmalarla inşallah dünyada en iyi havaalanı olarak geçecek ve inşallah da kapasitesi ve yolcu sayısı en yüksek havaalanı olacak.” dedi.
TAV Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Sani Şener  “Birlikte Karar Alma Projesi”ne imza atmasının kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Çünkü bu proje, Atatürk Havalimanı'ndaki kaynakların ve alt yapıların en verimli şekilde kullanımını sağlayacak” diye konuştu.
Daha sonra, “Birlikte Karar Alma Projesi” kapsamındaki ön mutabakat protokolü imzalandı.
Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr