Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / HOUSTON HAVALİMANI HEYETİ GELDİ

HOUSTON HAVALİMANI HEYETİ GELDİ

HOUSTON HAVALİMANI HEYETİ GELDİ13.03.2011

THY'nin Houston'a uçuşlara başlaması ile ilgili temaslarda bulunan ABD heyeti, Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile bir araya geldi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, ABD'nin Teksas eyaletinin Houston şehrinden gelen heyet ile bu sabah yapacağı görüşme öncesinde açıklama yaparak, ABD'nin en dinamik kentlerinden biri olan Houston'dan böyle üst düzey bir heyetin gelmesinden dolayı çok memnun olduğunu dile getirerek, bu temasların iki ülke iş çevreleri arasındaki bağlantıları artıracağını kaydetti. Ricciardone, şunları söyledi:
 
"İnşallah en yakın zamanda Houston ve İstanbul arasında doğrudan uçuşlar olacaktır. Bu hem bizim için, hem de İstanbul ve Türkiye için önemli olur. Bu her alanda önemli adımlar getirebilir. Mesela Houston enerji başkenti ama aynı zamanda tıp, finans ve ticaret gibi alanlarda önemli bir kent."
 
Heyette bulunan Houston Havalimanı Sistemleri Direktörü Mario C. Diaz da görüşmeleri hakkında bilgi vererek, doğrudan uçuşların başlamasının iki ülke için de büyük fırsatlar yaratacağını söyleyerek, İstanbul ve Houston'un stratejik konumlarına dikkat çekti. İstanbul'un önemli bir ticari merkez, Houston'un da enerji ve tıp gibi alanlarda önemli bir kent olduğunu söyleyen Diaz, iki kent arasında doğrudan uçuşlara başlanmasının iki ülke ekonomisine de çok katkı getireceğini kaydetti.
 
Houston iş çevrelerini temsil eden Greater Houston Partnership (GHP) Başkanı Jeff Moseley de doğrudan uçuşların başlaması ile Türk ticaretinin bir üst düzeye çıkacağını belirterek, iki ülke ekonomisinde enerjinin önemli bir yer tuttuğunu, bu nedenle de bu uçuşların başlamasının önemli olduğunu bildirdi.
 
Heyet Houston'ın önde gelen işadamları, havalimanı yetkilileri ve Teksas-Türkiye Amerikan Ticaret Odası (TTACC) mensuplarından oluşuyor. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile dün bir araya gelen heyet, Türkiye ziyareti kapsamında ihracat kuruluşları, şirketler ve Türk Havayolları ile görüşmeler gerçekleştiriyor. Görüşmeler enerji, enformasyon teknolojisi, inşaat/altyapı ve tekstil dahil olmak üzere ticareti geliştirmeyle ilgili bazı sektörler üzerinde yoğunlaşıyor.
 
Heyetin bu ziyaretteki öncelikli hedefi ABD'nin 4. büyük şehri Houston ile dünyanın 16. büyük ekonomisi Türkiye arasında doğrudan uçuşların başlaması ile ilgili. Halihazırda New York, Chicago ve Washington şehirlerine doğrudan uçmakta olan Türk Havayolları, geçen hafta Los Angeles seferlerine de başlamıştı. Gerçekleşmesi durumunda Houston, THY'nin Texas'da uçacağı ilk şehir olacak.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr