Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GEFCO 2011E HIZLI BAŞLADI

GEFCO 2011E HIZLI BAŞLADI

GEFCO 2011E HIZLI BAŞLADI01.03.2011

GEFCO İngiltere üst üste ikinci kez “Avrupa Lojistik Ödülü”nü kazandı, GEFCO Özel Ulaşım ve GEFCO Tunus beraberce PSA Avrupa Tesisi için havadan köprü kurdu, Slovakya Kechnec’te yeni bir üs açtı.

GEFCO İngiltere, 20 Ocak’ta düzenlenen bir törenle üstüste ikinci kez havacılık hizmetlerinde “Avrupa Lojistik Ödülü’nü almaya hak kazandı. İngiliz Uluslararası Taşımacılık Derneği (BIFA) tarafından yürütülen organizasyonla lojistik sektörü ve tedarik zincirinin performansı değerlendiriliyor. Özellikle otomotiv lojistiğindeki uzmanlığı ve firmalara özel getirilen çözümleriyle GEFCO İngiltere adına ödülü Alain Vignon aldı.

BIFA bu ödülle GEFCO’nun talepkar bir sektör olan otomotivdeki yeteneğinin altını çizmiş oldu. Tören esnasında jüri üyeleri “kazanç payı” projesine yoğun ilgi gösterdiler. Ödül aldığında konuşma yapan Alain Vignon şunları söyledi:
“ BIFA ödülü sektörün en saygın ödüllerinden biri ve biz iki senedir üst üste bu ödülü almaktan dolayı çok gururluyuz. Bu ödül GEFCO ekibinin sıkı çalışmasının bir ürünü olup müşterilerimize getirdiğimiz çözümlerin ne kadar doğru olduğunun bir göstergesi. Dileğimiz müşterilerimize sunduğumuz başarılı hizmetin 2011 yılında da devamını sağlamak”.

GEFCO Özel Ulaşım ve GEFCO Tunus beraberce PSA Avrupa Tesisi için havadan köprü kurdu

GEFCO Özel Ulaşım, GEFCO Tunus ile birlikte 18 Ocak’ta PSA Avrupa Tesisi için hava sahası kurdu. Tunus’ta son yaşanan gelişmeler neticesinde elektrik kablo demetlerinin PSA üretim tesisine ulaştırılmasında sorun yaşanıldı. Normal şartlar altında bu gönderiler Tunus’taki Rades limanından deniz yoluyla sağlanıyordu. Yaşanılan sorunlar nedeniyle GEFCO’nun çalışkan ekibi Tunus ile Paris’in 150 km doğusundaki Vatry havaalanı arasında bir hava sahası oluşturdu. Şubat ayı ortasından itibaren GEFCO Özel Ulaşım 672 tonluk yani 7 bin 400 paletlik ürünün 140 gidiş dönüş uçakla beraber taşınmasını sağladı. Krizin yoğun olarak hissedildiği dönemde bile yedi uçak operasyona katıldı. Tunus’taki GEFCO ekibi ürünlerin tedarikçilerden alınıp Tunus havaalanına sevkedilişini koordine edip ve uçağa yüklenişini kontrol ediyor. Uçağın Vatry havaalanına inişiyle beraber, GEFCO Özel Ulaşım, ürünleri uçaktan indirdikten sonra tırlarla tüm Avrupa’ya sevkini sağlıyor ve tüm gümrük prosedürlerini yerine getiriyor.


GEFCO Slovakya Kechnec’te yeni bir üs açtı

GEFCO Slovakya, Doğu Slovakya’da yer alan Kechnec Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir tesis açtı. 5 bin 800 metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren tesis, sanayiciler için lojistik çözümler sunuyor Orta ve Doğu Avrupa’nın kesişim noktasında yer alan Kechnec tesisi özellikle grupaj operasyonlarda uluslararası doğrudan hatlar arasında bağlantı kurarak stratejik bir uluslararası üs olmayı hedefliyor. Firma, Slovakya tesisinin gelişim stratejisini esneklik, kalite , performans ve yetenek artışı ile açıklıyor.


GEFCO Baltık büyümesini sürdürüyor

GEFCO Baltık, 2008 yılındaki kurulusundan sadece üç yıl sonra 2010 yılında 18 milyon avroluk cirosuyla kalkınma stratejisine devam ediyor. GEFCO Baltık, Orta Asya ile yeni bir bağlantı sağlamaktadır. Sevkiyatlar Orta ve Kuzey Avrupa ile İskandinavya’dan Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan’a taşınıyor. Tek bir bilgi sistemi ve entegre lojistik çözümlerle, multi-modal taşımacılık ile taşıma süresi 20-25 güne, karayolu taşımacılığı ile 10-15 güne indirildi. GEFCO Baltık yakın zamanda bir Deniz & Hava departmanı kurarak 2008 yılında 16 olan çalışan sayısını arttırarak 26’ya çıkardı.

Kaynak: LH