Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / İLO KONTEYNERLARA EL ATIYOR

İLO KONTEYNERLARA EL ATIYOR

İLO KONTEYNERLARA EL ATIYOR23.02.2011

Uluslararsı Çalışma Örgütü’nün düzenlediği forumda deniz, kara ve demiryolu taşımacılığında güvenlik tartışmaya açılıyor.

Uluslararsı Çalışma Örgütü’nün düzenlediği forumda deniz, kara ve demiryolunda kullanılan konteynerlerin doğru yüklenmesi ve kazaların en aza indirgenmesi için yapılabilecekler konuşulacak.

Deniz taşımacılığında güvenlik gözden geçiriliyor. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) deniz taşımacılığında yanlış ve aşırı yüklemenin neden olduğu kazaları ele alacağı bir forum düzenliyor. 21-22 Şubat 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan forumda yanlış yüklenen konteynerlar ve aşırı yüklemelerin neden olduğu deniz kazaları ve bunların nasıl önlenebileceği tartışılacak.

Forum; ILO’nun,  yanlış yüklemelerin neden olduğu kazalarla ilgili yapılan ilk ciddi toplantı olarak değerlendiriliyor. “Konteyner Yüklemelerinde Güvenlik Konusunda Küresel Diyalog” konulu forumda kaçak taşınan tehlikeli mallar da ele alınacak. Forumda, Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) ve bağlı sendikalar da politikacılarla, konuyla ilgili zorunluluklar getiren düzenlemeler yapılması ve bu tür ihmallerin önlenmesi için baskı amaçlı lobi çalışmaları yürütmeyi hedefliyor. ITF Genel Sekreteri David Cockroft, “Konteynerler taşımacılığın kilit noktası olması açısından büyük önem taşımakla birlikte, yanlış kullanıldıklarında büyük tehlike saçmaktadırlar. Kara, hava, deniz veya demiryolu her ne olursa olsun konteynerlar taşımacılıkta yer aldıkça, doğru kullanımları ITF ve taşımacılık işçilerini yakından ilgilendirmeye devam edecek. Bu yüzden ILO’nun böyle bir foruma önayak olması ve konuyu tartışmaya açmasından çok büyük memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim” diye konuştu.

ILO ise konuyla ilgili olarak şöyle bir açıklama yaptı: “Taşımacılık sektöründe meydana gelen kazaların birçoğu konteynerlerin doğru yüklenmesi konusundaki eksik bilgilerden ve ihmallerden kaynaklanmaktadır. Bu konu geniş bir çevreyi ilgilendirmektedir. Çünkü kazalar bazen kamuya açık alanlarda gerçekleşmekte ve sadece taşımacılık sektörünü değil, halkı da mağdur edebilmektedir.  Forumun amacı ise taşımacılık sektöründeki bütün firmaların ve konuyla ilgili otoritelerin doğru yüklemenin önemini kavramasını sağlamak ve olası kazaları en aza indirgeyebilmektir.”

ILO, uluslararası çalışma standartları oluşturmak ve kontrol etmekle yükümlü uluslararası bir çalışma örgütü ve işçi, işveren ve hükümetleri bir araya getirerek, ‘Herkes için Düzgün Çalışma Şartları’ sloganıyla çalışma yürütebilen tek uluslar arası çalışma örgütü olarak biliniyor.
Kaynak: KARA&DENİZ
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr