Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / MoS TOPLANTISI BRÜKSEL’ DE GERÇEKLEŞTİ

MoS TOPLANTISI BRÜKSEL’ DE GERÇEKLEŞTİ

MoS TOPLANTISI BRÜKSEL’ DE GERÇEKLEŞTİ15.02.2011

TRACECA ve NIS ülkelerini kapsayan “MoS - Motorways of the Sea for Black and the Caspian Sea”  olarak adlandırılan projenin final sunumu 10-11 Şubat 2011 tarihleri arasında Belçika/Brüksel’de gerçekleşti.

İlgili toplantıya, PS IGC TRACECA Genel Sekretaryası, Proje ve Avrupa Komisyonu Genel Sekreterliği yetkilileri ile, Türkiye’yi temsilen Denizcilik Müsteşarlığı uzmanı Emre DİNÇER, UTİKAD Genel Müdür Yardımcısı Emre ERCEİŞ, TÜRKLİM Genel Müdürü İrfan BİLGİN, UND Bölge Uzmanlarından Alpdoğan KAHRAMAN ve Ceynak Lojistik İş Geliştirme Müdürü Nevzat ÖZKENEL katıldı.  

Söz konusu toplantıda, MoS projesi ile ilgili bugüne kadar yapılmış olan tüm faaliyetler, fizibilite çalışmaları ve sonuç bildirgesi katılımcılar ile paylaşılarak, projenin 1'inci aşaması tamamlandı.

Söz konusu toplantıda,  MoS projesi kapsamında ilgili üye ülke temsilcileri, Avrupa ve Asya arasındaki yük akışının kesintisiz ve optimum sürede gerçekleşebilmesi için ileriye yönelik olarak ülkelerinde gerçekleştirecekleri yatırım projeleri ile ilgili bilgiler aktardı. Özellikle Avrupa-Asya arasındaki yük taşımacılığında önemli rolü olan Gürcistan, Azerbaycan, Hazar Denizi ve bağlantılı olarak Kazakistan, Özbekistan ve Türkmenistan gibi ülkelerdeki blok tren taşımacılığı, konteyner taşımacılığı, Ro-Ro taşımacılığı gibi konularda fizibilite çalışmalarının gerçekleştirildiği ve bu koridorda yapılacak muhtelif yatırımlar sonucunda önemli oranda yük artışının söz konusu olabileceği belirtildi.

Bunun yanı sıra, TRACECA ülkeleri ile gerçekleştirilmekte olan yük taşımacılığında söz konusu koridorda Türkiye’nin önemi bir kez daha dile getirilerek, Avrupa ve Asya arasında önemli bir köprü rolünü üstlendiği katılımcılara bir kez daha hatırlatıldı.
TRACECA üye ülke delegeleri ve toplantıyı yöneten Avrupa Komisyonu yetkilileri ile ikili görüşmeler yapılarak, Türkiye’nin projedeki önemi ve lojistik sektörü ile ilgili gelişmeleri aktarıldı.

1'inci bölümü tamamlanan MoS projesinin,  2'nci bölümü ile ilgili çalışmaların 2011 yılı içerisinde Avrupa Komisyonu tarafından başlatılması planlanmaktadır.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr