Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / KAREKOD UYGULAMALARI İLE ÜRÜN TAKİBİ KOLAYLAŞIYOR

KAREKOD UYGULAMALARI İLE ÜRÜN TAKİBİ KOLAYLAŞIYOR

KAREKOD UYGULAMALARI İLE ÜRÜN TAKİBİ KOLAYLAŞIYOR14.02.2011

TOBB-GS1 Türkiye, İnternet üzerinden yapılan ve 30’u aşkın ülke temsilcilerinin katıldığı seminerde uzmanlar ‘’Sağlıkta İzlenebilirlik ve Karekod’’ başlıklı bir sunum yaptı.

Barkod, karekod, RFID, izlenebilirlik gibi e-ticarete yönelik hizmet standartlarını belirleyen uluslararası GS1 organizasyonu üye ülkelerinin katıldığı ağ tabanlı seminerde, TOBB bünyesindeki GS1 Türkiye uzmanları, ülkemizdeki sağlıkta izlenebilirlik uygulamaları ve karekod hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirirken şu noktalara dikkat çekti:
 
“Halen yaygın olarak kullanılan çizgi kod (Barkod) sisteminin sağladığı faydalara ilave olarak, birden fazla veriyi içerisinde tutabildiği için ürünlerin izlenebilirliği alanında da çözüm sunan karekodun kullanımı, izlenebilirliğin önemli olduğu sektörlerde her geçen gün artmakta.
Karekod içerisinde, ürün tanımının yanı sıra, fiyat, son kullanma tarihi, üretici, paket ve seri numaraları gibi bilgiler depolanabilmekte; tüketici, satıcı, üretici ve kamu makamları söz konusu bilgilere hızlı ve güvenilir şekilde ulaşabilmektedir. Karekod uygulaması sayesinde oldukça kolaylaşan işlemler arasında, ürünün tedarik zinciri içinde takibi ve gerektiğinde geri çağırma, üretim yeri ve özelliklerinin tespiti sayılabilir.

Sağlık gibi önemli bir alanda izlenebilirliği sağlamayı amaçlayan ve temelinde karekodun yer aldığı projelerde Türkiye büyük ilerlemeler kaydetmeye devam etmektedir. TOBB bünyesinde bulunan ve 20.000 aktif kullanıcısı bulunan GS1 Türkiye, bu projelerde aktif rol almakta ve projelerin dünyaya tanıtımı konusunda da etkin çalışmalarını sürdürmektedir.“
Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr