Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / ASKER HAVALİMANINDAN TAŞINIYOR

ASKER HAVALİMANINDAN TAŞINIYOR

ASKER HAVALİMANINDAN TAŞINIYOR26.01.2011

Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı'ndaki Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bölgenin boşaltılmasıyla en az 50 uçaklık park yerine kavuşacaklarını söyledi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı'ndaki Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bölgenin boşaltılmasıyla en az 50 uçaklık park yerine kavuşacaklarını söyledi.

Basın toplantısında konuşan Birdal, bu konuda taraflarca yakın zamanda protokol imzalanacağını belirtti. Kış mevsiminde Atatürk Havalimanı merkezli şirketlerin uçaklarını konaklatma ihtiyacı duyduğuna ve bunun da ciddi sorun oluşturduğuna dikkat çeken Birdal, "Yazın uçaklar daha çok hareket halinde olduğu için bu sıkıntı yaşanmıyor. Askeri meydana yapılacak apron ve park yerleriyle Atatürk Havalimanı rahat bir nefes alacak" diye konuştu. Birdal, askeri bölgenin yanı sıra Yüzey Radar Cihazı'nın kullanılmasıyla da uçakların havada bekleyişlerine son vereceklerini açıkladı.
Hizmete sunulacak yeni terminallerle tüm havalimanlarının toplam yolcu kapasitesinin 150 milyondan 160 milyona çıkarılacağına dikkat çeken Birdal, 2023'teki yolcu sayısının da 350 milyona çıkacağının öngörüldüğünü bildirdi. Yapılan ve bundan sonra yapılacak tüm iyileştirmelere rağmen Atatürk Havalimanı'nın yoğun trafiği kaldıramayacağını vurgulayan Birdal, "Bu yüzden en yakın zamanda üçüncü havalimanının yapımına başlanacak. Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanlığımız yakın zamanda İstanbul'a üçüncü havalimanı yapılacağını açıkladı. Biz de bunu görev addederek çalışmalarımıza hız verdik. Yeri konusunda kesin bir şey söylemem mümkün değil ama yeni havalimanına üç paralel pist yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr