Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / ALAPLI LİMANINDA DOLGU BAŞLIYOR

ALAPLI LİMANINDA DOLGU BAŞLIYOR

ALAPLI LİMANINDA DOLGU BAŞLIYOR07.01.2011
İrfan Erdem, Alport Alaplı limanı yapımıyla ilgili sürdürülen çalışmaların ÇED raporunun sonuçlandığını açıkladı.
Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Ereğli Şube Başkanı İrfan Erdem, Alport Alaplı limanı yapımıyla ilgili sürdürülen çalışmaların ÇED raporunun sonuçlandığını açıkladı.

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Kdz. Ereğli Şube Başkanı İrfan Erdem, Alaplı limanı ile ilgili 13 bakanlıktan çıkan izinle ÇED raporunun alınmasındaki başarının en başta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milletvekili Fazlı Erdoğan'a ait olduğunu söyledi. Alaplı'daki limanın dolgusuna bu yıl başlanacağını ve önümüzdeki yıldan itibaren de gemilerin yanaşacağını açıklayan Erdem, “Ereğli'nin daha düne kadar nahiyesi olan Alaplı ilçesi ileriye dönük umut vermeyi sürdürürken, en büyük çıkışını liman inşaatına başlanıp tamamlanmasıyla yapacak. Alaplı'da liman yapımı için Alport şirketi tarafından başlatılan girişimler, siyasal iktidar tarafından da desteklenince tüm bürokratik işlemler bir çırpıda tamamlandı ve 2010 yılının son günlerinde gelen ÇED raporu tamam haberi büyük sevinç yaşattı” dedi.

Liman yapımı konusunda siyasal iktidar ile birlikte tüm desteğini her aşamada veren İrfan Erdem, 13 bakanlıktan çıkan izinle elde edilen ÇED raporu için öncelikle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Zonguldak Valisi Erdal Ata ve DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan'a teşekkür ettiğini ifade ederek, “Bakanım ile milletvekilim bizim önümüzü açtı ve bu limanın yapımıyla ilgili izin çıkması için tüm desteklerini verdi. Her birine de bu yöre insanı adına çok teşekkür ediyorum. Herkes başaramayacağımızı konuşuyordu, başardık. Başarmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Alport ile beraber Alaplı'nın bir liman şehri olacağını kaydeden İrfan Erdem, ithalat ihracat yapan kurumların bu limanın önemli ortaklarından olacağını ve büyük imkanlara sahip olacaklarını ifade ederek, ARKAS Denizlik'in de bu projeyle ilgilendiğini ve ortak olmayı düşündüğünü belirtti. Erdem, limanın bu yıl dolgusuna başlanacağını ve önümüzdeki yıldan itibaren de gemilerin yanaşacağını söylerken, Bolu ve Düzce'nin de bu projeyle rahat bir nefes alacağını dile getirdi.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr