Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / MARS LOGISTICS FUAR LOJİSTİĞİNDE İLK YILINI DOLDURDU

MARS LOGISTICS FUAR LOJİSTİĞİNDE İLK YILINI DOLDURDU

MARS LOGISTICS FUAR LOJİSTİĞİNDE İLK YILINI DOLDURDU16.12.2010

2010 yılının Ocak ayı itibariyle fuar ve etkinlik lojistiği hizmetleri için departman kurarak bu alanda hizmetler veren Mars Logistics, bir yılı geride bıraktı ve bu kısa sürede birçok fuar ve etkinliğin lojistik hizmet sağlayıcısı oldu. Mars Logistics Fuar ve Etkinlik Lojistiği Yönetmeni Eşber Kaynak, 2011'de iş hacimlerinde yüzde 25 artış hedeflediklerini açıklıyor.  

Uluslararası kara, hava, deniz ve demiryolu taşımacılığı, gümrükleme, depolama, sigorta ve diğer tüm lojistik hizmetlerini, müşterilerine entegre bir biçimde sunabilen Türkiye'nin önde gelen lojistik firmaları arasında yer alan Mars Logistics, 2010 yılının Ocak ayı itibariyle hizmet yelpazesine eklediği fuar ve etkinlik lojistiğinde güçlü adımlarla ilerliyor. Müşterileri için ulusal ve uluslararası fuar, sergi, konferans, kongre vb. etkinlik ve organizasyonlarda butik çözümler üreten şirket, uzman ekibiyle paketleme, belgelerin düzenlenmesi, gümrük işlemleri, uluslararası taşıma, gümrüklü/gümrüksüz dahili taşıma, paket açma ve konumlandırma, elleçleme ve boş kap depolama vb. organizasyonun tüm aşamalarını eksiksiz ve zamanında yerine getiriyor. Etkinlik ve fuar lojistiğine hızlı bir giriş yaptıklarını söyleyen Mars Logistics Fuar ve Etkinlik Lojistiği Yönetmeni Eşber Kaynak, 5 kıtada 68 ülkede 267 ofisi, 7 bini aşkın çalışanı bulunan uluslararası network kuruluşu World Independent Network'ün (WIN) kurucu üyesi olduklarını ve bu sayede dünyanın her köşesine katılımcılar için kapıdan kapıya hizmet sunabildiklerini belirtiyor.

MARS'ı TERCİH EDENLER…
2010'da önemli fuarların resmi lojistikçisi olduklarını vurgulayan Kaynak, ticaret odaları kanalıyla milli katılım gerçekleştirilen birçok organizasyonda yer aldıklarını açıklayarak şu bilgileri veriyor: “2010 yı-lında Yapı Endüstri Merkezi'nin İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenlediği ve yapı sektörünün tüm bileşenleri biraraya getirdiği uluslararası yapı fuarlarının tüm taşıma, gümrükleme, depolama, elleçleme ve handling hizmetlerini Mars Logistics olarak üstlendik. Bununla birlikte 7-30 Mayıs tarihleri arasında Karaevli-Tekirdağ'da gerçekleşen ve Türkiye'nin ilk açık alan tarım fuarı olan DLG-ÖÇP Tarla Günleri'nin resmi lojistikçisi olduk. Öte yandan Brezilya Sao Paulo'da 6-29 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Ticaret Odası'nın organizasyonu olan 1. Expo Turquia - 1. Türk İhraç Ürünleri Sergisi gerçekleştirildi. Mars Logistics'in resmi lojistik firması olduğu fuara 151 firma ve yaklaşık 20 bin ziyaretçi katıldı. Bu organizasyonun yanı sıra yine İstanbul Ticaret Odası kanalıyla İspanya'da, Fransa'da, Almanya'da, Kosova'da ve Dubai'de düzenlenen farklı etkinliklere de lojistik destek verdik.”

2011 AJANDASINDAYOK YOK!
Eşber Kaynak'ın verdiği bilgilere göre Mars Logistics'in fuar lojistiğinde kendine hedef olarak belirlediği sektörlerin başında tekstil makineleri, inşaat, mobilya makineleri ve imalat ekipmanları gibi taşıması büyük bir özen ve uzmanlık gerektiren zor yüklere sahip endüstriler yer alıyor. Referanslarını 2011'de bu sektörlere ağırlık verecek şekilde genişletmeyi hedefleyen şirketin Fuar ve Etkinlik Lojistiği departmanını 2011 yılında oldukça yoğun günler bekliyor. 2011 yılında Yapı Endüstri Merkezi ile olan işbirliğini devam ettirecek olan şirket, Türkel Fuarcılık'ın gelecek yıl Ocak ayında Brezilya'da düzenleyeceği Sao Paulo Pret-A-Porter Fuarı'nın da lojistik hizmet sağlayıcısı olacak. DLG Fuarcılık'ın bu yıl Adana'da gerçekleştirdiği Türkiye'nin ilk açık alan fuarına da destek sunacaklarını ileten Kaynak, Tekstil Makineleri Üreticileri Derneği'yle işbirliği yaparak Barselona'da düzenlenecek ITMA Tekstil Makineleri Fuarı'na 100'e yakın katılımcıyı taşıyacaklarını vurguluyor. Bir havayolu şirketinin resmi anlaşmalı mimarlık şirketi ile de el sıkıştıklarını kaydeden Kaynak, gelecek yıl bu şirketle 19 yurtdışı fuarı için sözleşme imzaladıklarını açıklıyor. Kaynak, 2011'de iş hacimlerinde yüzde 30'a varan artışı amaçladıklarını belirtiyor. Mars Logistics'in vizyonu doğrultusunda sürekli kendini yenileyen, geliştiren ve öncü olmayı hedefleyen bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Kaynak, bu başarıyı fuar lojistiğine de taşıyarak liderliğe uzanmayı amaçladıklarını söylüyor. Kaynak, bu hedefleri doğrultusunda hem bölgesel hem de fuarlar bazında alt birimler kuracaklarını dile getirerek; “Diğer grup şirketleri arasındaki koordinasyonu ve takım çalışmasını ortaya koyarak daha geniş yelpazedeki müşterilere ulaşacağız. Hedefimiz kaliteden ödün vermeden Mars Logistics'in adına yakışır hizmetleri üretmek. Gidilmeyen yere gitmek, denenmemişi denemek risklerin yanında size bazı avantajları da sağlıyor. Firmamızın altyapısı bu riskleri göğüslenebilecek güçte. En geç iki yıl içinde fuar ve etkinlik lojistiğinde lider bir marka olarak adımızdan söz ettireceğiz” diye konuşuyor. 

Kaynak: Uta Lojistik
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr