Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / K2 YETKİ BELGELERİ ACİL ALINMALIDIR

K2 YETKİ BELGELERİ ACİL ALINMALIDIR

K2 YETKİ BELGELERİ ACİL ALINMALIDIR02.12.2010

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nda Karayolu Taşımacılığı Kanunu ile ilgili olarak yapılan değişiklerin anlatıldığı toplantı düzenlendi.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nda Karayolu Taşımacılığı Kanunu ile ilgili olarak yapılan değişiklerin anlatıldığı toplantı düzenlendi.

TSO'da gerçekleştirilen toplantıya Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, TSO Meclis Başkanı Halil Çelen, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve ilgililer katıldı. Toplantıda konuşan Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, Karayolu Taşımacılığı Kanunu ile ilgili bazı değişiklikler yapılması ve bazı kriterlere bağlanmasının Karayolları Ulaştırma Bakanlığı'nca ön görüldüğünü ifade etti. Başkan Toksöz, "Bu değişikliklere göre, 3.5 ton ağırlığı bulunan hususi ve ticari kullanım amacı olan kamyonet türü taşıtlarda K2 yetki belgelerine ait denetimler 1 Mayıs 2010 tarihi itibariyle başlamıştır. 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu uyarınca geçici yüklü ağırlığı 3,5 ton altındaki hususi veya ticari amaçla kullanılan Kamyonet türü taşıtlar için K2 yetki belgesi ile ilgili denetimler 1 Mayıs 2010 tarihinde ilimizin çeşitli noktalarında başlamış olup bu denetimlerde K2 yetki belgesi olmayan araçlara başta Ulaştırma Bakanlığı Denetim görevlileri, Jandarma, Trafik ve Zabıta memurları tarafından yapılabilecek kontrollerde 2 bin 40 lira para cezası uygulanmaktadır. Ayrıca kamu kurumları K türü yetki belgesi olmayan ticari ve gayri ticari taşıtlara hiçbir gerekçe ile yük veremeyecek, nakliye ve hizmet alımı ihalelerinde şartname ve ihale türüne göre K belgesi olamayan gerçek ve tüzel kişiler ihaleye giremeyecektir. Başvuruda bulunmayan tüccar, esnaf, tacir, küçük esnaf, ziraat odası üyesi ve bahçesinden ürettiği ürünleri pazara satmak üzere getiren tüm tüzel ve gerçek kişilerin 31 Aralık 2010 tarihe kadar K2 yetki belgelerini ivedilikle almaları, başvurularını son güne bırakmamaları gerekmektedir. 31 Aralık 2010 tarihine kadar belge ücreti 706 lira olup, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren bu ücret 7 bin lira olacaktır. 27749 sayılı resmi gazetede yayınlanan bir kısım motorlu karayolu taşıtlarının piyasadan çekilmesine ilişkin tebliğe göre 1985 ve öncesi yıllara ait olan ve 3,5 ton ve üzeri taşıtlara hurdaya ayrılma imkanı tanınmıştır" dedi.

Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, "Öte yandan Bartın Ticaret ve Sanayi Odasına yapılacak başvuru öncesinde araç muayenelerinin mutlaka yaptırılması gerekmektedir. Üyelerimizin ve kişilerin mağdur olmaması bakımından Odamıza müracaat etmeleri önemle rica olunur" dedi.
 
Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr