Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKADDA BAYRAK DEĞİŞİMİ YENİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI TURGUT ERKESKİN OLDU

UTİKADDA BAYRAK DEĞİŞİMİ YENİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI TURGUT ERKESKİN OLDU

UTİKADDA BAYRAK DEĞİŞİMİ YENİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI TURGUT ERKESKİN OLDU26.11.2010

UTİKAD 27. Olağan Genel Kurul Toplantısı 24 Kasım 2010 Çarşamba günü Çınar Otel / Yeşilköy’de yapıldı.

Divanı Başkanlığına Polat Bengiserp, üyeliklere ise Turkuvaz Nakliyat’tan Uğur Çimen ve Ran Lojistik’ten Hakan Kavruk seçildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

150 civarında katılımcının yer aldığı genel kurulda ilk sözü UTİKAD Genel Müdürü Müjdat MANDAL aldı. 2011 yılının sektörü büyütmesini ve işlerin canlandırmasını temenni eden MANDAL, faaliyet raporunu sunarak geçmiş dönemin değerlendirmesini yaptı.

UTİKAD’dan sektöre yeni eser

Şimdiye kadar sektöre 7 eser kazandıran UTİKAD, şimdi de DEPO YÖNETİMİ eserini sektöre sundu. Doç. Dr. Murat ERDAL’ın liderliğinde kaleme alınan eserin diğer yazarları ise Mehmet Sıtkı SAYGILI ve Ömer Faruk GÖRÇÜN.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UTİKAD’ın 2011 yılı hedefleri

UTİKAD Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği 2011 yılı hedeflerini belirledi.
Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği organizasyonu oluşturmak isteyen UTİKAD, sosyal sorumluluk projesi kapsamında gönüllülük esasına göre, üyelerinin ve çalışanlarının Kızılay’a kan bağışı yapmalarına ve ülke genelindeki ilköğretim okullarına kitap ve kırtasiye bağışı yapmalarına öncülük etmeyi, AB projesi oluşturmayı, Lojistik sektöründe Satış ve Pazarlama Yönetimi üzerine yeni bir mesleki eser yayımlamayı, gelecek yıllar içersinde yapılacak bir dünya kongresini Türkiye’de tekrar gerçekleştirmeyi ve dernek vizyonuna uygun üye sayısını artırmayı hedefliyor.
 
MANDAL “Türkiye’de lojistik pastasının 30 hatta 50 Milyar dolarlara, karayolu taşımacılığında Tır sayımızın 40 bin adete, havayolu kargoda taşıma kapasitemizin 1,5 milyon tona, Deniz Ticaret filosu kapasitesinin 16 milyon DWT’e, depolama alanlarının 10 milyon metrekareye ulaştığı ifade edilirken, ülkemizin bölgede “Lojistik Üs” olduğunu söyleyebilmek ne yazık ki mümkün değildir” dedi. 

Sözlerine “Lojistik Sektörü yıllardır altyapı eksikliği ve mevzuatın getirdiği sıkıntılarla boğuşmaktadır. Her zaman, her platformda bu dar boğazların giderilmesi için çözüm önerilerimizi sektörün diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte dile getiriyoruz “ diye devam eden MANDAL, “Eğer Türkiye’nin bölgede gerçekten lojistik ve ekonomik bir üs olması isteniyorsa, öncü devlet olmalıdır. Alt yapı yetersizliği en kısa zamanda giderilmeli, mevzuat hazretleri ve bürokrasinin yarattığı engeller kaldırılmalı, çevre coğrafya ile yakından bağlantılı Transit Taşımacılığındaki payımızın artırılması için radikal önlemler alınmalı ve öncü devlet kavramı ile Kamu Yönetimi – Sektör işbirlikteliğinde uyum sağlanmalıdır” dedi.
 
 
 
Kosta SANDALCI: UTİKAD, geleceğe umutla bakıyor
 
 
SANDALCI “Zaman su gibi akıyor. İki sene hatta başkanlık koltuğuna oturduğumdan bu yana 4 sene geçti. Siz UTİKAD üyelerinin desteği ile seçildik. Son iki yılda yönetim kurulu arkadaşlarım ile sektörün sorunları ile mücadele etmeye ve sektörümüzü temsil etmeye çalıştık. Az önce Genel Müdürümüz Müjdat MANDAL Faaliyet raporunu okurken, gözlerimin önüne 80’li yıllar geldi. UTİKAD’ın kuruluş temellerinin atılmış olduğu seneler… Aradan yıllar geçti ve bu süreçte UTİKAD büyüdü ve gelişti. Bana göre Türkiye’mizin büyüyen lojistik sektörünün en önemli ve saygın sivil toplum örgütlerinden biri konumuna geldi. Önümüzdeki sene 25. Yılımızı kutlamaya hazırlanırken, dinamik vizyonu olan, hedefleri doğru belirleyen, başarıya azimli UTİKAD, geleceğe umutla bakıyor çünkü daha yapacak çok şey var” dedi.
Konuşmasında tüm geçmiş dönem başkanlarına, profesyonel ekiplerine ve UTİKAD üyelerine teşekkür eden SANDALCI, UTİKAD’ın başarısının ardında demokratik düşünce anlayışının kabul gördüğünü söyledi.

Sözlerine “Benim için artık başkanlığı devretme zamanı geldi. Daha dün gibi hatırlıyorum 4 sene önce ilk başkan seçildiğimde, ben UTİKAD’ın neferiyim bu başkan da olsam bu hiçbir zaman değişmeyecek demiştim. Şimdi başkanlığı bırakırken de aynı şeyi söylüyorum. Bu durum hiçbir zaman değişmeyecek. Tıpkı benden önceki başkanlar gibi başkanlık koltuğunu gönlüm rahat bir şekilde devrediyorum. UTİKAD’ın yönetim kurullarında görev almış ve kendisine verilen tüm görevleri başarıyla yerine getirmiş, genç, dinamik ve bu göreve layık olduğu tüm yönetim kurulu üyeleri tarafından tescil edilmiş, vizyonu geniş Sayın Turgut ERKESKİN’in UTİKAD’ı daha da yukarılara taşıyacağından son derece eminim” diyerek devam etti.

UTİKAD yönetiminin de FIATA yönetiminde olduğu gibi dönem başkanının bir sonraki yönetim kurulunda da görev alması esasının uygulandığını belirten SANDALCI, “ben de bir dönem daha Turgut ERKESKİN’in yönetim kurulunda yer alacağım ve kendisine tıpkı bir nefer gibi yardımcı olmaya gayret edeceğim” dedi.
Sandalcı son olarak, iki yıllık yönetim kurulu üyeliğinden sonra yani, en geç 2012 yılında neferliğini UTİKAD üyesi olarak yapmak istediğini belirtti.

UTİKAD yeni başkanını seçti


Faaliyet raporunun okunmasının ardından yeni Yönetim Kurulu, Denetim, Disiplin ve Tahkim Kurulu seçimi için oylama yapıldı. UTİKAD üyeleri büyük bir çoğunluk ile Turgut Erkeskin Başkanlığındaki Yönetim Kurulu ile Denetim, Disiplin ve Tahkim Kurulunu seçti.

 
Yeni Yönetim Kurulu
 
Turgut ERKESKİN - Başkan (Genel Transport)
 
Kosta SANDALCI (Balnak Nakliyat Ve Lojistik)
 
Arif BADUR (Reibel Taşımacılık)
 
Hacer UYARLAR (Railco Uluslararası Taşımacılık)
 
Nil TUNAŞAR (Transorient Uluslararası Taşımacılık)
 
Kaan GÜRGENÇ (Borusan Lojistik)
 
Selahattin DOĞAN (Inter Global Kargo)
 
Kurtuluş DOĞAN (Doğan Lojistik)
 
Hakan ÇINAR (Conmar Denizcilik ve Lojistik)
 
 

Turgut ERKESKİN: “Hedefimiz Türk lojistik sektörünün 2023 yılı yurtiçi-yurtdışı ticaret hedeflerimizi fazlasıyla karşılayacak büyüklük ve dinamizme kavuşturulmasıdır”
 
Seçimin ardından söz alan UTİKAD yeni başkanı Turgut ERKESKİN, sözlerine Divan Bakanına, Divan üyelerine, yakın dostu Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkınbak’a, UND Başkanı Tamer Dinçşahin’e, UTİKAD eski başkanları, UTİKAD üyeleri ve basın mensuplarına teşekkür ederek başladı.

1985 yılından beri ticari ve organizasyonel bağlamda forwarder sektörünün içinde bulunduğu belirten ERKESKİN, şimdi de UTİKAD’ın başkanı olarak hizmet edecek olmasından kıvanç duyduğunu belirtti.

ERKESKİN, “Kosta Sandalcı’dan bayrağı devralırken, Türkiye’de ve Dünya’da giderek artan ticaretin hepimize yüklediği bazı sorumluluk ve görevler var. Ticari operasyonların ve tabi ki lojistik akışların sistematik yapıya kavuşturulması gerekliliği hem ticaret erbabının hem taşımacılık ve tedarik zincirindeki aktörlerin hem de devlet birimlerinin yeni arayış ve optimizasyon süreçlerine girmelerini zorunlu kılıyor. Sonuca baktığımızda; önümüzdeki dönemde forwarder firmaların lojistik alanında kuvvetlenmelerinin, Türkiye’deki yeni gümrük mevzuatının, iş yapış tarzımızı değiştirecek dolaylı baskıların lojistik zincirinin her halkasında alınması gereken güvenlik önlemleri yarattığı; Türkiye’nin bölgesindeki en büyük ve dinamik ekonomiye sahip olmasının sağladığı avantajların bölgesel bir lojistik üs olma hedefine kanalize edinilmesi; içinde yer aldığımız sektörün dünya standartlarında yapılanmasının sağladığı ve Dünya lojistik performans endeksindeki konumumuzun iyileştirilmesi ana gündem konularımız arasında olacaktır” dedi.

ERKESKİN, “Yönetim Kurulu bünyemizde lojistik alanında en önde, en tecrübeli organizasyon ve kişiliklerin birikimlerini barındırarak hep birlikte lojistik dünyasının tüm dernekleri ile devlet kurumları, sivil toplum örgüt ve platformları, akademik bünyeler ile iletişim ve işbirliği içinde olacağız. Hedefimiz dinamik, pozitif ve genç bir yapıyla UTİKAD önderliğinde Türk lojistik sektörünün 2023 yılı yurtiçi-yurtdışı ticaret hedeflerimizi fazlasıyla karşılayacak büyüklük ve dinamizme kavuşturulmasıdır. Seçiminizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
 

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma Lojistik Yüksekokulu 1’ncisine Başarı Ödülü

 

 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul Üniversitesi Ulaştırma Lojistik Yüksekokulu’nu 1’ncilikle bitiren öğrenciye UKAD Başkanlığı yapan ve UTİKAD’ın oluşumunda büyük desteği olan merhum Ahmet Kartal anısına başarı ödülü Kosta SANDALCI tarafından verildi.

 

Ödülü almaya hak kazanan Funda KARABACAK “ Yeni mezun olmuş, heyecanlı, hırslı ve çalışma azmiyle dolu olan biri olarak bugün burada sizlerin arasında bulunmak ve bu havayı solumak benim için büyük bir övünç kaynağı. Bana bu fırsatı veren, tüm okul hayatımız boyunca gerek maddi gerek manevi anlamda okulumuza ve kulübümüze tam destek veren, gerek yayınlarıyla gerek öğretim görevlileriyle, sektörel ve kişisel anlamda gelişmemize katkıda bulunan UTİKAD’a, sayın başkanımız Kosta SANDALCIı’ya, Genel Müdürümüz Müjdat MANDAL’a çok teşekkür ediyorum. Son olarak sayın hocam Kosta SANDALCI’ya sesleniyorum. Öğrencileriniz tarafından ne kadar sevildiğinizi ve bize ne kadar faydalı olduğunuzu söylemek istiyorum. Sizden, UTİKAD üyelerinden ve yeni başkanımız Turgut ERKESKİN’den ricam okulumuz ve mezunlar derneğimizden desteklerinizi esirgememenizdir. Bildiğiniz gibi bundan yaklaşık bir sene önce değerli hocamız Serdar AYDINTUĞ’u kaybettik, bundan sonraki nesiller onu tanıyamayacak. Öğrencilerin sizler gibi sektör temsilcilerine çok ihtiyacı var” dedi.

UTİKAD 27. Olağan Genel Kurul Toplantısı Faaliyet Raporuna UTİKAD web sayfasındaki “Raporlar &Sunumlar” bölümünden ulaşabilirsiniz. 
                        

 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr