Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TÜRKİYE, DÖNEM BAŞKANLIĞINI DEVRALDI

TÜRKİYE, DÖNEM BAŞKANLIĞINI DEVRALDI

TÜRKİYE, DÖNEM BAŞKANLIĞINI DEVRALDI11.11.2010

Türkiye, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığını 11 Mayıs 2011 tarihine kadar yürütecek. 
        
Türkiye, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığı sürecinde, Avrupa Konseyi'nin Avrupa ve uluslararası siyaset sahnesindeki siyasi rolü, görünürlüğü ve etkinliğini artırmayı amaçlıyor.

Türkiye, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığını bugün Strasbourg'da yapılacak devir-teslim töreniyle üstlenecek ve bu görevi 11 Mayıs 2011 tarihine kadar altı ay boyunca yürütecek. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu dönemde "Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı" sıfatını kullanacak.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Türkiye, Dönem Başkanlığı sırasında, belirlediği öncelikler ve faaliyet programı çerçevesinde, Avrupa Konseyi'nin Avrupa ve uluslararası siyaset sahnesindeki siyasi rolü, görünürlüğü ve etkinliğini artırmayı amaçlıyor.
Örgütün geleceğe yönelik stratejisinin belirlenmesi amacıyla altı ay boyunca yürütülecek çalışmalar, 11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilecek Bakanlar Komitesi toplantısında sonuçlandırılacak.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Kasım ayının en önemli dış politika olayı" olarak nitelendirdiği Türkiye'nin Dönem Başkanlığını devralmasının ardından 6 aylık sürede şu öncelikleri hayata geçirmeyi amaçlıyor:

"Avrupa Konseyi'nin reformu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) uzun vadede etkinliğinin sürdürülmesi, Avrupa Konseyi'nin bağımsız denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi, Avrupa Birliği'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne taraf olması, Avrupa'da yükselişe geçen olumsuz eğilimlerle mücadele ve bu amaçla oluşturulan Seçkin Kişiler Grubunun çalışmalarının sonuçlandırılması."

Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr