ASYA BİRLİĞİ KURALIM

ASYA BİRLİĞİ KURALIM09.11.2010

Ahmedinejad, "Dünyada yeni bir düzen teşvik edilmeli ve Asyalılar yeni bir düzeni teşvik etmede ekstra bir sorumluluk yüklenmeli" dedi. 
        
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Asya ülkelerinin kendi potansiyellerinden daha iyi faydalanarak kıtanın çıkarlarına hizmet  edilmesi için 'Asya Birliği' kurulması teklifinde bulundu.

Asya İşbirliği Diyalogu'nun 9. bakanlar düzeyindeki toplantısı 31 Asya ülkesi dışişleri bakanlarının katılımıyla İran'ın başkenti Tahran'da düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 'Asya Birliği' kurulması teklifinde bulundu.
Ahmedinejad, "Dünyada yeni bir düzen teşvik edilmelidir ve Asyalılar yeni bir düzeni teşvik etmede ekstra bir sorumluluk yüklenmelidir" dedi.
Bugünkü 'materyalist fikre dayalı' düzenin sonuna yaklaşıldığının herkesin farkında olduğunu ifade eden Ahmedinejad, Batılı ülkelerin dünyanın siyasi ve ekonomik ilişkilerini bütün ülkelerin çıkarları doğrultusunda yönetmeye muktedir olmadığını söyledi.
Asya ülkelerinin adalete dayalı yeni dünya düzenini teşvik etme potansiyeline sahip olduğunu belirten Ahmedinejad, Asyalıların şimdiki durumu değiştirmek için ekstra sorumluluk yüklenmeleri gerektiğini ifade etti.
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad toplantı kapsamında ise Bangladeş, Umman, Singapur, Brunei, Tacikistan ve Sri Lanka dışişleri bakanlarını kabul ederek görüşmelerinde İran'la işbirliğini geliştirmeleri çağrısında bulundu.
 
Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr