Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / İSKENDERUNA YENİ YATIRIMLAR YAPILACAK

İSKENDERUNA YENİ YATIRIMLAR YAPILACAK

İSKENDERUNA YENİ YATIRIMLAR YAPILACAK15.10.2010
Uluslararası Taşımacılar Derneği Üyesi Mehmet Hazırlar, İskenderun Limanı'nın Uluslararası Taşımacılar Derneği Üyesi Mehmet Hazırlar, İskenderun Limanı'nın özelleştirilmesi ile özellikle nakliye sektörünün hareketleneceğini söyledi.
Hatay ve çevre illerdeki nakliyecilerin yıllardır gözü ve kulağının İskenderun Limanı'nda olduğunu söyleyen Hazırlar, "Limanın özelleştirilmesi ile yeniden umutlandık. Nakliye sektörünün yanı sıra İskenderun'a bir çok hizmet sektörü gelecek. Limana yeni yatırımlar yapılacak ve konteyner terminali kurulacak. Bu da Ürdün'ün Akabe ve Suriye'nin Laskiye limanına gelen gemilerin İskenderun limanına gelmesi anlamına geliyor. Nedeni ise İskenderun Limanı'nın ortadoğuya en yakın liman olmasıdır." dedi.

Hazırlar, "Limanın özelleştirilmesi ile esnafından sanayicisine, berberinden lokantacısına kadar herkes iş yapacak. Kentte sıcak para akışı sağlanacak ve insanlara yeni iş istihdam kapıları açılacaktır. Limanın özelleşmesi ile yıllardır yaşadığımız sıkıntıları aşacağımıza ve işlerimizin artacağına inanıyorum. Özellikle Irak, Habur, Cilvegözü sınır kapılarında da yoğun hareketlilik yaşanacak." diye konuştu.

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr