Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SERTRANS VE ITG ORTAKLIKTAN MEMNUN

SERTRANS VE ITG ORTAKLIKTAN MEMNUN

SERTRANS VE ITG ORTAKLIKTAN MEMNUN15.10.2010

Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarından Sertrans ve Avrupa’nın özellikle tekstil lojistiği alanında uzman kurumlarından ITG, Almanya ve Türkiye’yi kapsayan, 1 Mayıs 2010 itibarı ile başlayan “Exclusive Acentelik Anlaşması” ortaklığında geçen zamanı değerlendirdi.
 
Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarından Sertrans ve Avrupa’nın özellikle tekstil lojistiği alanında uzman kurumlarından ITG, Almanya ve Türkiye’yi kapsayan ve 1 Mayıs 2010 itibarı ile başlayan “Exclusive Acentelik Anlaşması” ortaklığında geçen zamanı değerlendirdi.

Sertrans’ın genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında Sertrans Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Keleş ile ITG İş Geliştirme Müdürü Hasan Çelik konuşma yaptı.

Firma olarak hep yapılmamışı yapmaya gayret gösterdiklerini belirten Hakan Keleş, bu nedenle ilk başta Almanya pazarına soğuk baktıklarını ifade etti. Almanya ve Türkiye arasında yıllardır süren ticaret nedeniyle beklentilerinin düşük olduğunu kaydeden Keleş, gelen talepler doğrultusunda Almanya’ya da çalışmaya başladıklarını anlattı. Sertrans’ın, Balkanlar ve Suriye’de tek başına faaliyet gösterdiğini ifade eden Hakan Keleş, diğer bölgelerde prensip olarak ortaklıklar kurarak çalıştıklarını söyledi.

İki şirketin bir araya gelmesinde zorluk yaşamadıklarını söyleyen Keleş, bu durumu iki iyi şirketin birbirlerine yakın çalışma felsefesi olması ile açıkladı. İlk etapta uyum sürecini hızlı ve başarılı bir şekilde atlattıklarını açıklayan Hakan Keleş, bu süreçte yaşanacak olumsuzlukları müşterilerine hissettirmek istemediklerini belirtti. Bunun yanı sıra müşterilerinin, geçiş sürecinde olumlu gelişmeler hissettiklerini sözlerine ekleyen Hakan Keleş, bu ortaklığa dair tereddütleri giderildiklerini kaydetti. Hakan Keleş, Sertrans olarak bu işbirliğinin karlılıklarını yüzde 6 oranında arttırdığını söyledi.

ITG İş Geliştirme Müdürü Hasan Çelik ise ITG olarak kurulan bu exclusive bazlı işbirliğinden başta üst yönetim olarak son derece memnun olduklarını ifade etti. İki firmanın bu kısa sürede çok başarılı işlere imza attığına değinen Çelik, iki firmanın da ortak hedefinin bu işbirliğini geliştirerek ilerletmek olduğunu söyledi. Bu işbirliğini büyütmeyi iki firmanın da hedeflediğine değinen Çelik, bu çalışmaları uzun yıllar sürdürmek ve daha büyük başarılara imza atmak istediklerini söyledi. Çelik bu ortaklık vasıtasıyla ITG olarak gelecek sene yüzde 5-6 büyüme beklediklerini kaydetti.

Sertrans ve ITG bu işbirliği çerçevesinde Almanya ve Türkiye arasında yapılan taşımacılıkta ilk 5’e girmeyi hedefliyor.
Kaynak: Ambar
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr