Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / HAVACILIK YÜKSEKOKULU AÇILIYOR

HAVACILIK YÜKSEKOKULU AÇILIYOR

HAVACILIK YÜKSEKOKULU AÇILIYOR12.10.2010

Her geçen gün gelişen havacılık sektöründe, artan nitelikli işgücü ihtiyacına, Atılım Üniversitesinden yanıt yanıt geldi.

Ankara’da eğitim veren Atılım Üniversitesi de, bünyesinde Sivil Havacılık Yüksek Okulu açmaya karar verdi. Okul 4 yıllık lisans eğitimi verecek ve sivil havacılığın ihtiyaç duyduğu teknik elemanları yetiştirecek. Atılım Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda öğrenciler, Uçak Gövde Motor Bakım, Uçak Elektrik - Elektronik ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümlerinde üst düzeyde eğitim alacaklar. Yüksekokulda, 1 yıllık İngilizce hazırlık sınıfı da bulunacak.

UYGULAMA AĞIRLIKLI EĞİTİM
Sektörde yaşanan nitelikli teknik eleman ihtiyacının karşılanması yönünde büyük bir boşluğu doldurmayı hedeflediklerini söyleyen Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdürrahim Özgenoğlu “Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda laboratuar, atölye, açık alan çalışmaları ve staj programları sayesinde ve Mühendislik Fakültemiz ile işbirliği içinde uygulama ağırlıklı bir eğitim-öğretim gerçekleştirecek” dedi. Havacılık sektöründeki kurum ve kuruluşlar ile sürekli iletişim içinde olacaklarını belirten Rektör Özgenoğlu, tüm dünyadaki gelişmelerin de çok yakından izleneceğini kaydetti. Yeni açılan Sivil Havacılık Yüksekokulu’nu başarıyla bitirenler, Türk Hava Yolları, Türk Hava Kuvvetleri, Hava İkmal Bakım Merkezi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile özel havayolu bakım merkezleri ve diğer havacılık şirketlerinde iş olanağına sahip olacaklar.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr