Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / MERSİN 3. KEZ LOJİSTİĞİN EV SAHİBİ

MERSİN 3. KEZ LOJİSTİĞİN EV SAHİBİ

MERSİN 3. KEZ LOJİSTİĞİN EV SAHİBİ08.10.2010

Yaklaşık 90 firmanın yer aldığı fuara 5 ülkeden de alım heyeti katılırken, Fuarun 10 Ekim’e kadar açık kalacağı bildirildi.

Mersin'de bu yıl 3'cüsü gerçekleştirilen Lojistik ve Transport fuarının açılışı yapıldı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu açılışta yaptığı konuşmada Lojistiğin ülke ve illerin ekonomisine olan katkısını dile getirdi. Bu katkı nedeniyle Mersin'in bu sektörü iyi değerlendirmeye çalıştığını ifade eden Güzeloğlu, "Yapılan çalışmalar sayesinde, kentin taşımacılık, turizm, tarım, teknoloji ve ticaret konusunda ön plana çıkabileceğine dair bilgilere ulaşıldı. Bu kapsamda çalışmalarımızın tamamını bu yönde şekillendirmeye özen gösteriyoruz. Lojistik anlamına gelen taşımacılıkta yakın bir gelecekte ülkemizin göz bebeği haline geleceğimize inanıyorum'' şeklinde konuştu.
Başta ticaret olmak üzere dünyadaki tüm dinamiklerin çok hızlı değiştiğini vurgulayan Güzeloğlu, gelişmek isteyen ülkelerin de bu değişime ayak uydurmak zorunda olduğunu kaydetti.
 
"Her geçen gün yenilenen dünyada, Türkiye lojistik bir üs olma yolunda ilerlerken, Mersin bu üssün yıldızı olacak" diyen Güzeloğlu şöyle devam etti: "Şu ana kadar yapılan yatırımlar ve çalışmalar da bu iddiamızın bir ispatı. İlki 3 yıl önce gerçekleştirilen fuar, bugün büyük bir aşama kaydetmiş, adını birçok dünya ülkesinde duyurmayı başarmıştır. O nedenle bundan sonraki süreçte, çalışmalara hız verip, lojistikten daha fazla gelir elde etmeye çalışacağız.''
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise Mersin'de lojistik alanında yapılan çalışmalara dikkat çekti. Belediye olarak gerekli alt yapı desteğinin sağlanmasına özen gösterdiklerini anlatan Özcan "Fuarlar kent ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır.
Bu nedenle Mersin'de fuar ve kongre turizmini geliştirmek istiyoruz. Mevcut kongre ve fuar organizasyonlarını koruyup geliştirirken, farklı sektörlerdeki etkinliklerin de sayısal olarak artmasına öncülük ediyoruz. Bunun için tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğine hazırız'' dişe konuştu.
 
Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise, dünya genelinde gelişen lojistikte Mersin'in cazibe merkezi haline geldiğini kaydetti.
Şandır: “Yeni vitrin neden Mersin olmasın”
Törene katılan MHP Mersin Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır Türkiye'nin uluslararası rekabette üstün olduğu alanların İstanbul ve Marmara çevresinde tıkanma noktasına geldiğini ifade etti. Şandır, bu nedenle de yeni bir vitrin oluşturulması gerektiğini, buna bağlı olarak da Mersin Limanı'ndan başlayarak İskenderun Limanı'na kadar olan bölgeyi kapsayan alanın önemli bir avantaj olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Fuarın açılışında konuşan Forza Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aydın ise bugün 90 firmanın katıldığı fuarın krize rağmen kapılarının kapamadığına dikkat çekerek Mersin Lojistik ve Transport Fuarının kendi alanında aranan bir fuar haline geleceğini ifade etti.
Fuarın 10 Ekim'e kadar gezilebileceği bildirildi. 
 
 
Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr