Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / DÜNYADAN LOJİSTİK HABERLER

DÜNYADAN LOJİSTİK HABERLER

DÜNYADAN LOJİSTİK HABERLER06.10.2010

DB Schenker Helsinki’ye yatırım yapıyor
Helsinki’nin kuzeyinde DB Schenker için yeni bir tesis yapılıyor. 45 Milyon Euro’luk bu yatırımda 25.000 m2 lik bir depo yapılacak. İnşaatın 2011 yılında bahar aylarında  başlayıp, 2012 yılı bahar’ında bitmesi planlanıyor.

DHL Çin’den Los Angeles’a direk parsiyel taşıma başlatıyor
 
DHL Global Forwarding’e bağlı Danmar Lines, Pekin’den Los Angeles’e 15 günlük taşıma süresiyle, daha ucuz fiyatlarla çalışacak, yeni bir parsiyel konteynır hattı oluşturdu.

Royal Mail satılıyor
İngiltere hükümeti, TNT ve UK Mail’in aşırı rekabeti karşısında ayakta kalamayan Royal Mail’i satmaya karar verdi. Royal Mail son noktaya teslimat konusunda tekel olan bir posta şirketi.
DHL’den Uzakdoğu parsiyel taşıması
DHL, Türkiye ile Çin arasında, Şangay’dan İzmir’e ve Ningbo’dan İstanbul’a iki yeni parsiyel konteynır servisi başlatıyor. Kargolar, Şangay – İzmir ve Ningbo – İstanbul rotasında ortalama 25-27 gün arasında direkt nakledilecek.

Konteyner hatları korsanlara karşı bir araya geliyor
Dünyanın en büyük üç konteynır hattı, CMA CGM, MSC ve Maersk Line Aden Körfezindeki ve Hint Okyanusundaki korsan tehlikesine karşı alınacak tedbirler için bir araya geldi. Bir milyon imza toplayarak, alınacak tedbirler konusunda kamuoyunu da harekete geçiriyorlar.
Kuehne + Nagel Asya Pasifik hatlarının sayısını arttırıyor
Kuehne + Nagel 2010 yılı ilk çeyreğinde Asya ve Pasifikteki 14 büyük limandan Avrupa, Kanada ve Ortadoğu’ya 18 yeni parsiyel konteynır hattı kuruyor. BU oluşumla beraber şirketin doğrudan taşıma yaptığı parsiyel konteynır hattı sayısı 294 adede çıkacak.

Yeni kontratlar
Damco, Vietnam’da uluslar arası spor giyim firması Decatlon için hammadde taşıması ve bitmiş ürün ihracatı ile ilgili iki kontrat imzaladı. CEVA Logistics, 14 yıldır çalıştığı moda perakendecisi Peacocks ile 19 Milyon Euro’luk bir sözleşme imzaladı. DHL Exel, ABD’de Energizer için geri dönüş lojistiği hizmeti verecek.
Atilla Yıldıztekin
atilla@yildiztekin.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr