Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TTSO: YA DEMİRYOLU YA DA ÖTV İNDİRİMİ

TTSO: YA DEMİRYOLU YA DA ÖTV İNDİRİMİ

TTSO: YA DEMİRYOLU YA DA ÖTV İNDİRİMİ27.09.2010

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Karadeniz Sahil Yolunun açılmasıyla bölgeden Kafkasya ve Orta Asya ülkelerine transit taşımacılıkta artış olduğunu bildirdi. Karadeniz Sahil Yolunun, yeniden yapılanmakta olan uluslararası transit taşımacılık ağı bağlantılarının güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Hacısalihoğlu, ”Bölgenin transit nakliyattaki avantajı değerlendirilmeli ve desteklenmelidir” dedi.

Transit taşımacılık sektöründe akaryakıt desteğinin en azından uluslararası sektörlerle eşit duruma getirilmesiyle Türkiye’nin ve bölgenin stratejik üstünlüğünü verimli hale dönüştüreceğini savunan Hacısalihoğlu, şöyle devam etti: ”Demir yoluna henüz kavuşturulmayan Doğu Karadeniz’in bu dezavantajlı durumunu dengelemek için kara yolu ve deniz yolu taşımalarına akaryakıtta ÖTV ve KDV indirimi uygulanmalıdır. Hükümet, kara yolu taşımalarına bu bölge için pozitif ayrımcılık yaparak destek olmalı, artı desteklerle eşitliği sağlamalıdır. Bu konu değerlendirildiğinde bölgenin transit taşımacılıktaki rekabet şansı artırılacaktır.”

Hacısalihoğlu, üyelerinden çoğunun kara yolu otobüs taşımacılığı yaptığını da anımsatarak, ”Hava yolu ulaşımına yapılan desteklerden olumsuz etkilenen bu sektörün sorunlarına da yardımcı olunmalı. Hava yolu ulaşımına sağlanan desteklerin, kara yolu otobüs taşımacılığı ile yolcu taşıyan üyelerimize de uygulanmasını bekliyoruz. Yine bu sektörde, taban fiyat uygulamasına da yeni bir düzenleme getirilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr