Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / İSKENDERUNU TANIYAN BİRİ ALMALI

İSKENDERUNU TANIYAN BİRİ ALMALI

İSKENDERUNU TANIYAN BİRİ ALMALI27.09.2010

AKİB Başkanı Bülent Aymen, "İskenderun Limanı’nın bölge insanının menfaatlerini koruyabilecek ve yatırım yapacak bir firmaya verilmesini istiyorum" dedi.

Özelleştirme İdaresi’nin İskenderun Limanı’nın 36 Yıllık süreyle işletme devri ihalesi 28 Eylül Salı günü yapılacak. İhalede en iddialı alıcıların arasında İskenderunlu işadamı ve sanayicileri temsil eden YDA Grup, Alp Ateş Gübre, Butros Denizcilik ve Sabay Denizcilik Ortak Girişim Grubu da yer alıyor.

Girişim Grubu ortaklarından Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Başkanı ve Sabay Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, özelleştirmede bölgede yaşayanların çıkarlarını korumaya dikkat edilmesini, İskenderun Limanı’nın tekelci zihniyetin bir parçası olmamasına dikkat edilmesini istedi. Aymen yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“ İskenderun Limanı, ülkemizin ve bunun yanı sıra Doğu Akdeniz, Ortadoğu ve Orta Asya coğrafyasının en stratejik noktalarından birisidir. Binlerce yıllık tarihe sahip İskenderun şehrinin ekonomisini hep limanı yönlendirmiştir. Her ne kadar geçtiğimiz on beş yıllık süreçte bölge ekonomisinin sürükleyici sektörü demir çelik olsa da, liman şehrin ekonomisini direkt etkilemiş ve etkilemeye de devam edecektir.

Bu nedenle İskenderun Limanı’nın özelleştirme ihalesi, şehir ekonomisini ve bu şehirde yaşayan esnaf ve tüccar kesimini yakinen ilgilendirdiği kadar, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Urfa ve diğer Güneydoğu ve Doğu illerinde faaliyet gösteren, ihracatçıları, ithalatçıları ve nakliyecileri de yakından ilgilendiriyor

İskenderun Limanı gerek dökme yük ve gerekse konteyner elleçleme kapasitesi olarak Mersin Limanı ile rekabet edebilecek seviyeye gelmelidir. Ayrıca İskenderun Limanı’nın sağlıklı bir şekilde özelleştirilip, tekelci zihniyetten uzak bir anlayışla ve rekabetçi fiyatlarla konteyner dökme ve yük gemilerine hizmet edebilecek seviyeye getirilmesiyle bölgede iş yapan sanayici ve tüccarların rekabet şansları daha da artacak ve bölge ekonomisinde önemli ölçüde canlanma olacaktır.

Bir İskenderunlu ve bölge ihracatçısının temsilcisi olarak, İskenderun Limanı’nın bölgeyi tanıyan, bölge insanının menfaatlerini koruyabilecek ve yatırım yapacak bir firmaya verilmesini istiyorum. Tüm olumsuz sonuçlara sebebiyet verecek unsurların dışında bir özelleştirme gerçekleştirilmesini umut ediyorum”
Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr