Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / ICC TİCARET KURALLARI, ULUSLARARASI KONFERANSI

ICC TİCARET KURALLARI, ULUSLARARASI KONFERANSI

ICC TİCARET KURALLARI, ULUSLARARASI KONFERANSI26.09.2010


ICC Ticaret Kuralları, Uluslararası Konferansı
INCOTERMS ® 2010 KURALLARI; GARANTILERE İLIŞKIN BIRÖRNEK KURALLAR (URDG 758);MODEL SÖZLEŞMELER; İHTILAFLARIN ÇÖZÜMÜ

İstanbul, 10 – 11 Kasım 2010

Yer: Hilton İstanbul; Cumhuriyet Cad. Harbiye 34367 İstanbul
Milyarlarca dolarlık dış ticaret işlemlerinde kullanılan ve en son 2010 yılında güncellenen Incoterms ® kurallarının, yeni revizyonu 1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe girecektir. İlk olarak 1936 yılında Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) tarafından yayınlanan, dünya çapında sözleşmesel standart olarak kabul edilen Uluslararası Ticari Teslim Şekilleri, Incoterms ® kuralları, uluslararası ticaretin gelişimine ayak uydurabilmesi için düzenli olarak güncellenmektedir.  Hem ulusal hem uluslararası satış sözleşmelerinde yaygın olarak kullanılan bu kurallar, ticari terimlerin değişik ülkelerde yapılan farklı yorumlarının oluşturduğu belirsizliklerin ortadan kaldırılmasını, yanlış anlamaların ve masraflı ihtilafların sayısının azaltılmasını sağlamaktadır. 

17 yıllık uygulamadan sonra revize edilen ICC’nin Garantilere İlişkin Birörnek Kuralları (URDG) 1 Temmuz 2010 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Trilyonlarca dolar değerindeki garanti sözleşmelerini kapsayan, tarafların hak, sorumluluk ve yükümlülüklerini kesin ve açık çizgilerle ortaya koyan bu yeni kuralların, uluslararası garanti uygulamasında standart olacağı ve yaygın olarak kullanılması ile garanti ve kontrgaranti alanında ortaya çıkabilecek sorunları büyük ölçüde azaltacağı bilinmektedir.

ICC Model sözleşmeleri ve hükümleri, uluslararası sözleşmelerde tarafların, adil olarak ve kolay bir şekilde anlaşmaya varmalarını sağlayacak hukuki bir dayanak sunmaktadır. Model Sözleşmeler, güvenilir sözleşme modelleri sunarak, avukatların ve iş adamlarının, sektörler arası ve sınır ötesi işlemlerde,  tüm çıkarlarını korumak amacıyla oluşturulmuştur. Sözleşmeler, özellikle, taraflara, yaptıkları işlemlerin hükümlerini belirlemeleri ve birden fazla çözümü olan durumlar için esneklik sağlamaktadır.

ICC, uluslararası ihtilafların çözümü hizmetlerinde Dünya’nın en önde gelen kuruluşudur. Tahkim Kuralları, ADR Kuralları, Uzmanlık Kuralları, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Kuralları gibi ICC tarafından oluşturulan kurallar, uluslararası ticaretin hukuki dayanakların bir parçası olmuştur.

Bu çerçevede, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi, 10-11 Kasım 2010 tarihlerinde İstanbul’da; 1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe girmesi öngörülen yeni Incoterms ® Kuralları ile 1 Temmuz 2010 tarihinde yürürlüğe giren Garantilere İlişkin Birörnek Kuralların, ICC Model Sözleşmelerinin ve ICC İhtilafların Çözümü Hizmetlerinin ele alınacağı bir Uluslararası Konferans gerçekleştirecektir.
Konferansa; bankalar ve finans kuruluşlarından ticaret finansmanı ile ilgilenenlerin, hukukçuların, ithalat ve ihracat uzmanlarının, risk yöneticilerinin, mali işlerden sorumlu yöneticilerin, sözleşme yöneticilerinin, kredi sigortası uzmanlarının, nakliye ile lojistik firmalarından ilgililerin ve tüm dış ticaret profesyonellerinin katılımı faydalı olacaktır.

Konferans dili İngilizce’dir.  İngilizce-Türkçe Simültane Tercüme hizmeti bulunacaktır.
Kayıt ücreti; ICC üyesi Türk katılımcılar için 400 EURO, diğer Türk katılımcılar için ise 500 EURO’dur.  

Kayıt ücretinin, banka masrafları tarafınızca karşılanacak şekilde, “ICC TİCARET KURALLARI” ibaresi ile “KATILIMCI İSMİ”nin de belirtilerek, aşağıda belirtilen hesap numarasına yatırılması gerekmektedir. 
Milletlerarası Ticaret Odası (MTO), Türkiye Milli Komitesi
Türkiye İş Bankası, Akay Şubesi
IBAN: TR 81 00064 0000024 2010 363557

Konferans broşürü ile kayıt formu, http://icc.tobb.org.tr/iccturkiye.php  internet adresinden veya Komitemize başvurarak temin edilebilmektedir.
İlgililerin, en geç 1 Kasım 2010 tarihine kadar kayıt formunu doldurup, ödeme dekontu ile birlikte Komitemize iletmeleri rica olunur.  Konferansa katılımcı sayısı sınırlıdır.  Katılım, kayıt önceliğine göre belirlenecektir.

27 Ekim 2010 tarihinden önce yazılı olarak bildirilen iptallerde kayıt ücretinin %50’si iade edilecektir. Söz konusu tarihten sonra bildirilen iptallerde iade yapılmayacaktır. Kayıt yaptıran kişinin katılamaması halinde yerine başka biri katılabilmektedir.
İletişim bilgilerimiz:
Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) TÜRKİYE MİLLİ KOMİTESİ
Dumlupınar Bulvarı No:252 (Eskişehir Yolu 9. Km) 06530 ANKARA
Tel: 0 312 219 4254 (55-56-57)  Faks:  0 312 219 4258  E-posta: icc-tr@tobb.org.tr  

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Kayıt formu için tıklayınız.
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr