Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / GALATAPORT 3 YILDA BİTECEK

GALATAPORT 3 YILDA BİTECEK

GALATAPORT 3 YILDA BİTECEK25.08.2010

Galataport Liman Projesi yeniden görücüye çıkıyor. Vatandaşların katılımına da açık olacak bir proje yarışması planlanıyor.

En çok tartışılan projelerden biri olan ve İstanbul'un boğazdan görüntüsünü değiştirecek Galataport Liman Projesi yeniden görücüye çıkıyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Danıştay'ın dikkat çektiği imar sorunlarını çözüme kavuştururken, ihaleye bu yılın sonuna kadar çıkmayı planlıyor. ÖİB yetkilileri, "İhalenin bu yıl tamamlanmasında kararlıyız. Sağlıklı bir model ve plan için birçok kurumun görüş ve önerilerini aldık. Nihai kararı danışmanlık firmasının incelemelerinin ardından vereceğiz" dedi. 5 yıl önce ihalesine çıkılan ve ardından iptal edilen Galataport Liman Projesinde danışmanlık yapan EFG İstanbul Menkul Değerler AŞ. Mag Mühendislik Hizmetleri İsmen Hukuk Bürosu Konsorsiyumu Galataport'ta incelemelerini sürdürürken, ÖİB'ye ihale yöntemi önerisini sunacak. Özelleştirme İdaresi, Danıştay'ın dikkat çektiği imar sorunlarını çözüme kavuşturdu.
İdare, projeyle ilgili tartışmaları gidermek için birçok kurumdan görüş almaya devam ediyor. Vatandaşların katılımına da açık olacak bir proje yarışması da planlanıyor. Özelleştirme İdaresi yetkilileri, Galataport projesi için çeşitli kamu kuruluşlarının da görüşlerini aldıklarını belirterek, "İhalenin bu yıl tamamlanmasında kararlıyız. Sağlıklı bir model ve plan için birçok kurumun görüş ve önerilerini aldık. Proje yarışması gündemimizde. Nihai kararı danışmanlık firmasının incelemelerinin ardından vereceğiz" diye konuştu.
İmar sorunları çözüldü
Galataport Liman Projesi ihalesi, 2005 yılında yapılmış ancak Danıştay'ın imar planlarına ilişkin gerekçeli kararından sonra 2006 yılında Özelleştirme İdaresi tarafındar iptal edilmişti. İhaleyi o dönemde Türk İşadamı Mehmet Kutman ile İsrailli işadamı Sami Ofer konsorsiyumu kazanmıştı. ÖİB, DE nıştayın dikkat çektiği imar sorularını çözüme kavuşturarak, Galataport ihalesine tekrar çıkmayı planlıyor. Projenin 3 yılda tamamlanması hedefleniyor. ÖİB yetkilileri, Galataport'un hem Türkiye, hem de İstanbul için büyük önemi olduğunu belirterek, "Kesin görüşünü alarak, sağlıklı bir şekilde, kesin kabul edebileceği bir modelle, Galataport ihalesini 2010 içinde bitirmeyi düşünüyoruz" ifadesini kullandı. Karaköy'den Tophane'ye kadar geniş bir alanda alışveriş merkezinden 5 yıldızlı otellere kadar bir yatırım öngörülen proje, atıl durumu çevreyi turizme kazandırmayı ve İstanbul imajını değiştirmeyi öngörüyor.
Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr