Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / 14 İSTASYONA AKTARMA MERKEZİ

14 İSTASYONA AKTARMA MERKEZİ

14 İSTASYONA AKTARMA MERKEZİ20.07.2010

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında tamamlanan proje kapsamında, 14 istasyonda aktarma merkezleri kuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kuzey-güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan ve Türkiye’deki en yaygın kent içi demiryolu ulaşım ağı olan Aliağa-Menderes Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi’nde bir yandan yolcusuz deneme seferlerinin mutluluğunu yaşarken, diğer yanda da hattın hizmete alınmasının ardından sisteme entegre olacak otobüsler için aktarma merkezleri oluşturuyor.

Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında tamamlanan proje kapsamında, 80 kilometrelik hat üzerindeki istasyonların çevre düzenlemeleri ile birlikte 14 istasyonda aktarma merkezleri kuruldu. Aliağa Menderes hattını kullanan yolcuların indikleri istasyonlardan otobüslerle taşınmasını sağlayacak nitelikte yapılandırılan aktarma merkezlerinde ESHOT otobüsleri için peronların yapım çalışmaları da hız kazandı.

Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından Cumaovası, Sarnıç, Gaziemir, Esbaş, Şirinyer, Salhane, Turan, Çiğli ve Egekent istasyonlarındaki çevre düzenlemesi ve aktarma merkezi oluşturma çalışmaları tamamlandı. Ekipler Kemer’deki çalışmaları tamamlamak üzere. Aliağa, Biçerova, Hatundere ve Mavişehir’deki çalışmalar ise sürüyor.
 
Deneme seferleri sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında kentin kuzey-güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan ve Türkiye’deki en yaygın kent içi demiryolu ulaşım ağı olan Aliağa-Menderes Projesi’nin Alsancak-Cumaovası arasındaki 22 kilometrelik güney kısmında deneme seferlerine 1 Temmuz 2010 günü itibariyle başlanmıştı. İspanya’da üretilen ve Ankara’da testleri tamamlanarak İzmir’e gelen elektrikli banliyö trenleri ile yapılan ilk deneme seferine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve TCDD Bölge Müdürü Sebahattin Eriş ile Büyükşehir, TCDD ve bu iki kurumun yüzde 50’şer ortaklığıyla kurulan İZBAN’ın bürokratları katılmıştı.

Kaynak: Ünal BENLİALPER – LOJİPORT/İZMİR

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr