Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / DÜNYA GÜMRÜK FORUMU 2010

DÜNYA GÜMRÜK FORUMU 2010

DÜNYA GÜMRÜK FORUMU 201016.07.2010

Ülkemizin de kurucu üyesi olduğu Dünya Gümrük Örgütü'nün (DGÖ) "Uluslararası Gümrük Ağı ve Özel Sektör" konulu 2010 yılı Dünya Gümrük Forumu, ülkemizin evsahipliğinde yaklaşık 400 yabancı konuğun katılımıyla 6-7 Ekim 2010 tarihlerinde 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'da düzenlenecektir.

Bakanımız Sayın Hayati YAZICI'nın himayelerinde, DGÖ üye ülkelerinin gümrük idarelerinden sorumlu bakanları ile gümrük idareleri başkanlarını; özel sektör üst düzey yetkililerini ve tanınmış akademisyenleri bir araya getirecek olan Dünya Gümrük Forumu, DGÖ'nün yılın en önemli organizasyonu olacaktır.
Forum açılış konuşmalarını, Başbakanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN, TOBB Başkanı Sn. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, DGÖ Genel Sekreteri Sn. Kunio MIKURIYA ve AB Komisyonu’nun gümrüklerden sorumlu Üyesi Sn. Algirdas SEMETA’nın yapması planlanmaktadır. Ülkemizin, komşu ülkeler ve/veya İpekyolu ülkeleri ve ABD’nin gümrük idarelerinden sorumlu bakanlarını davet etmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir. Ülkemizden ise, Müsteşarlığımız yetkililerinin yanı sıra, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, DPT, DTM, TOBB, TİM, UND, RODER, UTİKAD, Gümrük Müşavirleri Dernekleri, İstanbul Valisi, İstanbul Emniyet Müdürü, İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü, akademsiyenler, vb’nin katılım sağlaması beklenilmektedir.
DGÖ’nün 2010 yılı için belirlediği “Gümrük ve İş Çevresi: işbirliği yoluyla performansın arttırılması” temasının işleneceği söz konusu Forum’un panel konuları arasında:
• 21’inci Yüzyılda Gümrükler
     - Uluslararası Gümrük Ağı: Konsept, ana unsurlar ve hedefler,
     - Eşgüdümlü sınır yönetimi ve İstihbarata-dayalı risk yönetimi
• Gümrük-Özel Sektör Ortaklığı: Ticaretin yeni perspektifleri
• Ortaklık Paradigmaları:
    - AEO
    - Ticaret ve Taşımacılık Lojistiğinde bilgi ve verinin rolü
• En İyi Uygulama örnekleri

• 21’inci Yüzyılda Gümrükler: İlerlemeye yönelik ivme kazandırma
bulunmaktadır.

Organizasyonun ortakları DGÖ, Trasted Trade Alliance, MCI (uluslararası organizasyon ajansı) ve Müsteşarlığımızın üstlendikleri görevler belirlenmiş olup, bu amaçla Genel Müdürlüğümüzde bir organizasyon komitesi oluşturulmuştur.
Forum ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için tıklayınız.
 
Program için tıklayınız
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr