Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / MOSBNİN İLK TRENİ HAREKET ETTİ

MOSBNİN İLK TRENİ HAREKET ETTİ

MOSBNİN İLK TRENİ HAREKET ETTİ14.07.2010

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Lojistik Merkezi'nden ilk yüklü trenin yola çıkmasıyla düzenlenen törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç katıldı.

Bakan Arınç, Lojistik Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eserin ortada olduğunu, konuşmaya gerek olmadığını, Organize Sanayi Bölgesi'nin başarıdan başarıya koştuğunu, bundan da herkesin gurur duyduğunu söyledi. Tüm Organiza Sanayi Bölgeleri'nin üretken, başarılı, ihracata yönelik, istihdamı arttıran büyük yatırımlar içinde olduklarını, Manisa'nın altyapısıyla, üst yapısıyla mükemmel organize sanayi bölgesine sahip olduğunu, büyük potansiyele sahip bulunduğunu bildiren Bakan Arınç, bu potansiyelin son 2-3 yıldan bu yana yüzde 100 kapasiteye ulaştığını dile getirdi.

MOSB'yi oldukça takdir eden Arınç, bugün de önemli bir yüklemeyi yaptıklarını ifade etti ve, ''Burası demir yolu bağlantısıyla Aliağa'daki yükleme yapılacak deniz ulaşımına açık bölgeye inşallah salimen ulaşacak. Bu limanlardaki yükleme kapasiteleri de son yıllarda epeyce arttı. Böylelikle tırları, kara yolunu kullanmadan çok daha ucuza, çok daha yüksek kapasiteyle demir yolu ulaşımıyla bunu başarıyoruz. Şu anda İndesit firmasının buzdolaplarını Fransa'ya gönderdiğini duydum. Hem yüklenici firmaya, hem İndesit, hem de organize sanayi bölgemizdeki bu imkandan yararlanacak olan bütün firmalara tebriklerimi sunuyorum. Allah kazadan, beladan saklasın. Allah hayırlı işler versin. İnşallah yeni istihdamlarla, yeni ihracatla Türkiye'nin ekonomisine büyük ölçüde katkıda bulunacaksınız. Organize Sanayi Bölgemiz ekonomik çalışmalarla da yetinmiyor, sosyal sorumluluk düşüncesi içerisinde okuldan yola kadar sosyal alanlarda yaptığı pekçok işle de Manisalının hizmetinde bulunuyor. Kendilerini tekrar tebrik ediyorum. Yeni faaliyetimiz hayırlı uğurlu olsun.'' diye konuştu.

Yapılan diğer konuşmaların ardından İndesit firmasına ait buzdolabı yüklü 21 konteyner, trene yerleştirilerek Aliağa'ya gönderildi.
 

Kaynak: Lift and Handling

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr