Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / 27-29 EYLÜL 2010, INCOTERMS KURALLARI KONFERANSI

27-29 EYLÜL 2010, INCOTERMS KURALLARI KONFERANSI

27-29 EYLÜL 2010, INCOTERMS KURALLARI KONFERANSI13.07.2010

Uluslararası Ticaret Odası'ndan (ICC), Ana Konferans ve Masterclass’larla Incoterms 2010 kuralları...

İlgili konferans Prof. Charles Debattista ve Cristoph Martin Radke’in, ICC Incoterms 2010 Taslak Grubu başkan yardımcılarının başkanlık etmesiyle 27-29 Eylül 2010’da Maison des Art et Métiers, 9ibis avenue d’léna, Paris 75016 ‘ da gerçekleşecektir.
    

Uluslararası Ticaret Odası  2010 Incoterms Kuralları: Ticaret 21. Yüzyıla Taşımak

Incoterms Kuralları ilk olarak 1936’da sunulduğunda, uluslararası iş çevrelerinde heyecan yarattı. O zamana kadar sadece mahalli mevzuatla düzenlenen sektörde yeni köklü bir anlayışı temsilen  Incoterms Kuralları, ülkeden ülkeye farklılık gösteren ticari ve yargısal sistemlere tutarlılık ve uyum getirmeyi amaçlayan ilk girişim olup, küreselleşme olarak bilinen durumun ortaya çıkmasının da ilk habercisi olmuştur.

Uluslararası ticaretteki profesyonellere yasal bir belirginlik, zaman ve para tasarrufu sağlamayı hedefleyen, milyarlarca Dolarlık ticari işlemin uygulanması ile hazırlanan Uluslararası Ticaret Odası Incoterms kurallarının revize edilip anlaşılır hale getirilen şekli 1 Ocak 2011’de yürürlüğe girecektir.


On yıldır ilk defa revize edilmiş yeni hali 2000 yılından beri dünya ticaretinde meydana gelen önemli değişiklikleri yansıtmaktadır. Bunlara birçok ülke için kargo güvenliğinin önemi ve daha önceki ABD taşıma ve teslimat şartlarının devreden çıkması ile sonuçlanan ABD Uniform Commercial Code’unun (Ticaret Kanunu) 2004 revizyonu dahil edilebilir. Revize edilen Incoterms kuralları ayrıca, sigorta sektörünce 2009 yılında kabul edilen Institute Cargo Clauses’ları ( LMA/IUA-2009) yansıtmaktadır.

Yeni kurallar bu değişiklikleri ile uluslararası ticari uygulamalardaki diğer eğilimleri de dikkate alacak şekilde geliştirilmiştir. Konteynerleşme ve kapıdan kapıya teslimlere doğru yönelişin devam ediyor olmasından hareketle, örneğin, Uluslararası Ticaret Odası ( ICC ) iki yeni “ Teslim “ şeklini sunmuş bulunmaktadır.Incoterms kuralları net bir şekilde iki ana grup altında toplanmış- sadece denizyolu ile sevkedilecek olanlar ile herhangi bir taşıma modundan yararlanılabileceği satış kontratları.

Bunun sonucu, ülkeler arasında, dahilinde ve de serbest bölgelerde (gümrüksüz) satış işlemlerinde yasal belirginliğin artmasına yönelik olara 21 yüzyıla adapte edilen daha net, kesin ve anlaşılır kuralların oluşturulmasıdır. Kurallar, gerek satıcıların gerekse alıcıların maliyetlerini, risklerini ve sorumluluklarını net olarak tarif etmek suretiyle ticarette yanlış anlamaların önüne geçilmesini sağlayarak, uluslararası ticaretteki profesyonellerin bu kuralları tam olarak anlamalarının gerekli kılmaktadır.

Amaç;
Incoterms 2010 kuralları ile ilgili olarak bir tanesi konferansta yapılmak ve Uluslararası Ticaret Odası’ının üst yöneticilere vereceği bir dizi bilgilendirme sunumlarınının ilkinde Taslak Grubunun üyeleri bir araya gelip kamuoyuna sunum yapacak, soruları yanıtlayacak ve günlük yaşamınızda sizin ve meslektaşlarınızın günlük uygulamalarda bilmeniz gerekenleri ilgili vak’a çalışmaları ile değişiklik ve süreçlere örnekler gösterecektir.

Kimler katılmalı ?
Bu konferans ve masterclass’lar (üst düzey yöneticilere verilen bilgilendirme sunumları) aşağıdakiler için ilgi çekici olabilir.
• İthalat ve ihracatta çalışan kontrat/ uygulama yöneticileri,
• Bankalardaki ticaret finans yöneticileri,
• Taşıyıcıların kendi bünyesindeki kargo taşıma yöneticileri,
• Sigortacıların şirketlerin kendi bünyelerindeki sigorta uzmanları,
• Yukarıdaki konularda hukuk danışmanlığı yapan kuruluşların bünyesindeki uzmanlar,
• Incoterms kurallarındaki değişiklilere ilgi duyabilecek herhangi bir kişi.

Çalışma yöntemleri;

Konferans
Incoterms 2010 kurallarının teker teker analiz edilmesi – yeni kuralların uygulamasında kilit kişilerin yer aldığı teknik ve pratik sunumlar.
 
Katılımcıların ve panelistlerin arasında soruların yöneltilmesiyle interaktif tartışma ortamları.

Masterclasses ( Üst Düzey Yönetici Bilgilendirme Sunumları )

Vak’a araştırmaları

Küçük ve genişletilmiş grup tartışmaları
Kısıtlı katılımcı sayısı (max. 40 katılımcı)
Kullanılan dil İngilizce olacaktır.

 


 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr